En Sıcak Konular

'Türkiye’nin tutumu savaş çıkmasını önlüyor'

12 Ekim 2012 12:21 tsi
Fransa cumhurbaşkanı televizyon kanallarına yaptığı açıklamada Türkiye-Suriye arasında bir silahlı çatışma riski bulunduğunu fakat Türkiye’nin “ağırbaşlı” davrandığını iddia etti. Daha önce muhaliflere “hükümet kurun tanıyalım̶

Ntvmsnbc’nin haberine göre, Fransız televizyon kanallarına konuşan Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Ankara-Şam arasında yaşanabilecek bir silahlı çatışma olasılığıyla ilgili bir soruya, "Bu risk mevcut ama Türkiye ağırbaşlı davranıyor. Türkiye yöneticilerinin tutumunu selamlıyorum” diye konuştu.

Saldırılar ve tahrikler yaşandığını fakat buna karşın Türkiye’nin iplerin kopmasını engelleyebilmek için elinden gelen her şeyi yaptığını iddia eden Holande Suriye “devriminin” Türkiye, Lübnan ve Ürdün'e taşmaması için her şeyi yapmalıyız” diye devam etti. Holande’ın, özellikle son günlerde Akçakale ve uçak krizi meselelerinde provokatif tavrı açıkça ortada olan Türkiye’yi “ağırbaşlı” olarak nitelendirmesi ise dikkat çekti.

"Suriye'de çatışmanın uzamasının risklerin de artacağı anlamına geleceğini" söyleyen Hollande, "Esad ne kadar çabuk giderse Suriye'de geçiş süreci o kadar emin olur. Mevcut durum devam ederse riskler de büyür. İç savaş ve ardından da kaos ve bölünme ortamı doğabilir. Ben bu senaryoyu reddediyorum" dedi.

“MUHALİFLERİN SİLAHLANDIRILMASINA KARŞIYIZ”

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, Suriye muhalefetinin silahlandırılmasıyla ilgili bir soruyu ise "Ayaklananlara silah tedarik ettiğinizde bu işin nerede biteceğini asla bilemezsiniz. Libya'ya bakın. Bu ülkedeki silahlar şimdi Mali'de AQMI'nin elinde. Esad'a karşı gerekli demokrasi mücadelesi adına sonradan terörizmi besleyebilecek gelişigüzel şeyler yapılmamalı" şeklinde cevap verdi.

Cumhurbaşkanı ayrıca ülkesinin Suriye muhalefetine silah sağlamasının söz konusu olmadığını belirtirken, Türkiye'nin Suriye'de olası bir geçiş hükümeti için Suriye devlet başkan yardımcısı Faruk Şara'yı destekleme fikrine destek verdiklerini bildirdi.

Bu haber 634 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,942 µs