En Sıcak Konular

Fransa'dan sessiz Türkiye devrimi

12 Ekim 2012 10:00 tsi
Fransa'dan sessiz Türkiye devrimi Nicolas Sarkozy döneminde, “tam üyeliğe götürür” gibi komik bir bahaneyle bloke ettiği 5 başlık konusunda tavır değişikliğine gideceğinin sinyallerini veriyor.

Fransa'nın eski cumhurbaşkanı Sarkozy'nin Türkiye'nin AB üyeliğini durdurmak amacıyla bloke ettiği 5 başlık için tekrar umut doğdu. Yeni yönetim Rumların dönem başkanlığını bırakmasından sonra başlıkları açmak istiyor

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ın Türkiye'ye yapmayı öngördüğü ancak tarihi netleşmeyen ziyaret Paris'in tavrı açısından belirleyici olacak.

İki yıldır yaprak kıpırdamayan müzakere sürecine Fransa'nın kısa vadede en önemli katkısının, açılması kolay olan “bölgesel politika ve yapısal araçların koordinasyonu” ile “ekonomik ve parasal politika” başlıkları üzerindeki blokajı kaldırması olacağı düşünülüyor.

ANKARA ADIM ATMALI

Fransızların yüzde 84'ünün Türkiye'nin AB üyeliğine karşı çıkıyor olması Hollande'ın elini zayıflatıyor. Paris'in yavaş davranmasında bir başka etken de üyelik konusunda çekinceleri olduğu bilinen Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius'un tavrı.

SARKOZY'NİN ŞAHESERİ

Fransa'nın eski cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, göreve gelir gelmez Türkiye'nin AB süreciyle ilgili politikasını “Ortaklıkla uyumlu tüm başlıklar açılacak. Üyelikle ilgili başlıklar açılmayacak” şeklinde belirledi. AB belgelerinde Türkiye bağlantılı olarak ‘üyelik', ‘katılım' gibi sözcüklerin kullanılmasına bile izin vermeyip kriz çıkardı. “Bölgesel politika ve yapısal araçların koordinasyonu”, “mali ve bütçesel hükümler”, “ekonomik ve parasal politika”, Kıbrıs nedeniyle Komisyon tarafından da askıya alınan “tarım ve kırsal kalkınma” ve üyelik aşamasına gelindiğinde açılıp kapanacak ‘kurumlar' başlıklarını bloke etti.

Bu haber 1,270 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,579 µs