En Sıcak Konular

Hava operasyonu

11 Ekim 2012 20:35 tsi
Hava operasyonu Irak'a sınır ötesi operasyon tezkeresi Meclis'te görüşülürken, Türk Hava Kuvvetleri'ne ait jetler Kuzey Irak'taki PKK kamplarını bombaladı.

Irak'ın kuzeyine sınır ötesi operasyon tezkeresinin görüşmeleri Meclis'te devam ediyor. Görüşmeler devam ederken, Zap bölgesinin bombalandığı haberi geldi.

Edinilen bilgiye göre operasyon saat 17.00'de başladı.

Türk Hava Kuvvetleri'ne ait jetler, Kuzey Irak Zap bölgesinde teröristlerin bulunduğu barınakları ve mevzileri bombaladı.

AK PARTİ'Lİ İŞLER: İÇ VE DIŞ MİHRAKLARIN KULLANDIĞI CİNAYET ŞEBEKESİDİR

AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, PKK'nın, Türkiye'nin gelişmesini istemeyen iç ve dış mihrakların kullandığı cinayet şebekesi olduğunu söyledi.

TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen terörle mücadelede kapsamında, Irak'ın kuzeyine sınır ötesi operasyon konusunda Hükümet'e verilen yetkiyi 1 yıl daha uzatan Başbakanlık Tezkeresi üzerinde AK Parti Grubu adına konuşan İşler, PKK terör örgütünün saldırılarının sürdüğünü söyledi.

''Örgütün kadın, yaşlı çocuk demeksizin gerçekleştirdiği saldırılarda artış var'' diyen İşler, bu saldırıların, kapsamlı siyasi reformların hayata geçirildiği bir dönemde artmasının tesadüf olmadığına işaret etti.

İşler, ''PKK, Türkiye'nin gelişmesini istemeyen iç ve dış mihrakların kullandığı bir cinayet şebekesidir. Terör, Türkiye'nin güçlü ekonomisini, ileri demokrasisini hedef almaktadır. Terör hiç bir şekilde Kürt kardeşlerimizin haklarını savunmamaktadır. Terör örgütü Kürtlerin haklarını savunsaydı, kundaktaki bebeği, çocukları öldürür müydü- Kürtlere hizmet eden doktorları, öğretmenleri öldürür müydü-'' diye konuştu.

PKK'nın, Türkiye'ye karşı dışarıdan kullanılan bir maşa olduğunu ifade eden İşler, sahada çaresiz kalan, eylem yapamaz duruma gelen örgütün şimdi caddeleri, sokakları ve okulları hedefine aldığını vurguladı. İşler, ''Kürt kardeşlerimizin despotizme, baskıya, zulme karşı bölgede esen bahar rüzgarlarından etkilenerek, kendilerine her türlü baskı, şantaj, tehdit uygulayan; canına, malına ve özgürlüğüne kasteden bu menfur terör örgütüne ve onun mensuplarına karşı Kürt baharı başlatmasının zamanı gelmiştir'' dedi.

İşler, AK Parti'ye karşı yapılan darbe planları ve ekonomik krizlerden sonuç alamayanların elinde kalan tek unsurun terör olduğunu söyledi.

Irak'ın kuzeyindeki PKK kamplarında teröristlere eğitim verildiğini, Türkiye'ye karşı yapılacak saldırılar için üs olarak kullanıldığını ifade eden İşler, tezkerenin tek amacının terör örgütünün Irak'ın kuzeyindeki varlığına son vermek olduğunu belirtti. İşler, terörle mücadelenin iktidarıyla ve muhalefetiyle herkesçe yapılması gerektiğine işaret ederek, ''Tezkerenin süresinin bir yıl daha uzatılması konusunda desteklerinizi esirgemeyeceğinizi umuyorum'' dedi.

'DIŞ POLİTİKADA ONURLU BİR POLİTİKA İZLENDİ'

İşler, AK Parti'nin dış politikada onurlu bir politika izlediğini ve kimseden talimat almadan, dik durarak adımlarını attığını kaydetti. Arap baharı başladığı zaman, ''biz, zalimlerin diktatörlerin yanında yer almayacağız, mazlum halkların yanında yer alacağız'' dediklerini anımsatan İşler, bu çizgiden şaşmadıklarını söyledi. İşler, ''Esed ile önceden iyi olduğumuz eleştirisi yapılıyor. Ancak biz Esed ile kol kola iken, o toplarını halka çevirmemişti'' diye konuştu.

Cumhuriyeti kurduğunu iddia eden bir partinin bu konuda bugün yanlış tarafta kaldığını savunan İşler, ''CHP olarak Esed'e heyet gönderen siz değil miydiniz-'' diye sordu.

Esed'le CHP heyetinin yanyana çekilmiş fotoğrafını gösteren İşler, ''İşte Esed'le yanyanasınız'' dedi.

Sataşma gerekçesiyle söz alan CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Barzani'nin AK Parti Kongresi'nde, alkışlarla karşılandığını, ''Türkiye seninle gurur duyuyor'' tezahüratları atıldığını söyledi.

''2007'den bu yana aldığınız tezkerelerin hangisini kullandınız-'' diye soran Hamzaçebi, ''Cumhuriyeti o zamanki milletin temsilcisi olan CHP kurdu, biz bununla övünüyoruz ama anlaşılan sizin cumhuriyetle bir sorununuz var'' diye konuştu.

Hamzaçebi, ''Evet Esed'e gittik, sorunu yerinde tespit etmek için gittik ama Başbakan gibi tatil yapmadık'' dedi.

Bunun üzerine kürsüye gelen AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Esed'i Türkiye'ye davet ettiğini inkar etmediklerini ifade ederek, ''Misafir olarak davet etmiştir, Türk milletinin evsahipliği çerçevesinde yerinde 'hoşgeldiniz' demiştir, bunu 50 kere anlattık, arif olana bir kere anlatmak yeter'' diye konuştu.

MHP'Lİ VURAL: TARAF OLDUĞUNUZU NASIL BERTARAF EDECEKSİNİZ

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, PKK'yı bertaraf etmek amacıyla tezkereyle izin istendiğini belirterek, ''Taraf olduğunuzu nasıl bertaraf edeceksiniz-'' diye sordu.

TBMM Genel Kurulu'nda, terörle mücadelede kapsamında, Irak'ın kuzeyine sınır ötesi operasyon konusunda Hükümet'e verilen yetkiyi 1 yıl daha uzatan Başbakanlık Tezkeresi'nin görüşmeleri sürüyor.

MHP Grubu adına söz alan Grup Başkanvekili Oktay Vural, 13 Ekim'de Ankara'da teröre karşı düzenlenecek mitingin, siyasi iradenin talebi üzerine iptal edildiğini söyledi. Demokratik hakkın engellenmesini kabul etmediklerini ifade eden Vural, ''Milletin, demokratik bir şekilde teröre karşı nasıl dimdik ayakta durduğuna ilişkin demokratik tepkinin ortaya konulması için Hükümet devreye girmeli'' diye konuştu.

Vural, TBMM olarak Hükümet'e, terör örgütüyle müzakere etmesi için değil; terörle mücadele etmesi için yetki verdiklerini belirterek, ''Taraf haline getir diye değil, bertaraf et diye veriyoruz. Bu milletin egemenliğini ortadan kaldırmak isteyen, güvenliğimizi ortadan kaldırmak isteyenlere karşı, egemenliğimizi temsil eden Türk bayrağımızın orada hakim olmasını istiyoruz'' dedi.

2002'de terörle mücadeleyi kazanan bir Türkiye'nin, 2012'de terör örgütünün muhatap alındığı bir Türkiye haline dönüştüğünü savunan Vural, tezkerelerin, Hükümet'in siyasi girişim ve uyarılarının başarısız olduğunu söylediğini belirtti. Vural, tezkerelere bakıldığında Hükümet'in, başarısız bir terörle mücadele anlayışını ortaya koyduğunu gösterdiğini öne sürerek, ''PKK terör örgütünü bertaraf etmek amacıyla tezkereyle izin istiyorsunuz. Taraf olduğunuzu nasıl bertaraf edeceksiniz-'' diye sordu.

Vural, sözlerini, ''2002'de terörist başı İmralı'da hücresini yolunu bulamayan bir mahkumdu, bugün Türkiye'ye yol haritası sunacak hale gelmiştir. 2002'de gardiyanların muhatabı olan İmralı canisi, şimdi siyasi iradenin muhatabı olmuştur. 2002'de 'devlete hizmet etmeye hazırım' diyen İmralı canisi, bugün 'Devlet bana nasıl hizmet eder' noktasına gelmiştir. 2002'de şehitlerimiz için gözyaşı dökülürdü, bugün teröristler için gözyaşı döken emniyet amirlerinin, bunu insani ve vicdanı bulanların yönettiği ülke var. 2002'de her yer PKK için güvensizdi, şimdi her yer adeta güvenli bölge haline getirildi. 2002'de teröristler yalnızca dağdaydı, şimdi şehirlerimizin ortasında kaymakamı, öğretmeni kaçırıyor. Dün İmralı canisi terörist başıydı, bugün Genelkurmay Başkanı terörist başı oldu'' diye tamamladı.

BDP'Lİ BULDAN: SEÇMELİ KÜRT...

BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, Meclis'in açılışının hemen ardından TBMM gündemine gelen konulardan birinin yine ''savaş'' tezkeresi olduğunu, bunun, adeta her yıl tekrarlanan bir rutin haline geldiğini söyledi. Buldan, Meclis'in ilk mesaisini, ''savaş hazırlıkları için yapmasının hazin olduğunu, akılla izan edilemeyeceğini'' savundu.

Buldan, ''Herkesin refah, barış, güven içinde yaşadığı bir yurt haline getirdiniz mi bu ülkeyi; maalesef sağlayamadınız. Yüzyıllık imha, inkar, savaş politikaları her zaman olduğu gibi daha fazla kaybettirdi; bizlere, halkımıza, hepimize. Savaşın milyar dolarlık maliyeti, Türkiye halklarını daha da fakirleştirmiştir. Çözümsüzlük, Filistin-İsrail örneğinde nasıl olağanlaştırılmışsa, Türkiye'de de ölümler olağanlaştırıldı. Kaybedilen hayatlar, düzenlenen törenler günlük mesai haline gelmiştir'' diye konuştu.

Devlet tarafından, ''Şehitler ölmez, vatan bölünmez'' gibi, ''hamaset'' sloganlarıyla ölüme güzellik katıldığını öne süren Buldan, düşük yoğunluklu savaşın, orta yoğunluklu savaşa dönüştüğünü, savaş harcamalarına ağırlık verildiğini iddia etti.

''Bu savaş nasıl başladıysa öyle de bitebilir'' diyen Buldan, onurlu ve kalıcı bir barış ortamı sağlanabileceğini, bunun için tarafların samimi, güven veren adımları atmasına ihtiyaç olduğunu vurguladı. Buldan, sözlerini şöyle tamamladı:

''Her seferinde 'Kürt kardeşlerim' diyorsan sonra da 'anadilde eğitim hakkı yoktur' diyorsun, inkar ediyorsun, ret ediyorsun, gasp ediyorsun. Zalimlik değilde bu yaptığınız ne- Anadiliniz size ne kadar haksa bize de o kadar haktır. Ezeli beri bu coğrafyada dili, kültürü ile Kürt olarak yaşayan bir halkın dilini asla pazarlık konusu yapmayacağı çok iyi bilinmeli. Kürtçe seçmeli dersin yeterli olduğunu kimse bize söylemesin. Anadil seçiliyor mu ki seçmeli anadil dersi olsun- Korkarım ki bu zihniyetle yakında hızınızı alamayıp, seçmeli millet kavramını ortaya atıp, seçmeli Kürt kavramını ortaya atacaksınız. Yaşamını yitiren insan olduktan sonra geriye kalan acının telafisini yapmak imkansızdır. Sayın Başbakan'dan, halkına karşı sorumlu davranarak, hiçbir hesaptan çekinmeden adım atmasını, kanlı sürece son verecek müzakereleri acilen başlatmasını talep ediyoruz. Tezkereye, ret oyu kullanacağız.'' 

Bu haber 1,033 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,311 µs