En Sıcak Konular

Behçet Oktay davasında yeni gelişme

11 Ekim 2012 17:14 tsi
Behçet Oktay'ın kardeşi Şule Oktay, 'Ağabeyimin bedeni soğumadan cebindeki anahtarı alınarak kasası açıldı' dedi...

Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Dairesi Başkanı Behçet Oktay'ın ölümüne ilişkin davada, mahkeme, sanık Halil Kesici'nin tutuklanması talebini reddetti.

Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, Kesici'nin ''adam öldürmek'' suçlamasıyla yargılandığı davanın görülmesine devam edildi. Tutuksuz yargılanan sanık Kesici'nin katılmadığı duruşmaya, sanık avukatı Murat Özdemir, Behçet Oktay'ın eşi Şengül Oktay, kız kardeşleri Zeynep Demirci ve Şule Oktay ile avukatları katıldı.

Duruşmada, dönemin Özel Harekat Daire Başkan Yardımcısı Cemil Yurtseven, ''tanık'' olarak dinlendi. Behçet Oktay ile uzun süre görev yaptığını belirten Yurtseven, Oktay'ın ölümüne ilişkin bilgisinin olmadığını söyledi.

Mahkeme Başkanı Bahattin Özbaş'ın, ''Behçet Oktay öldüğünde odasında bulunan kasayı kim açtı?'' sorusuna Yurtseven, ''Bu daire başkanına ait bir kasadır. Bu kasada gizli evrakta bulunabilir, kişisel eşyalar da. Kasayı kimin açtığını bilmiyorum. Kasanın anahtarı daire başkanında ve özel kalemde yetkili kişilerde de bulunabilir'' yanıtını verdi.

Oktay'ın ölümünden bir süre sonra Özel Harekat Daire Başkanvekili olarak görevlendirildiğini hatırlatan Yurtseven, Oktay'ın kasasında bulunan eşyaları, çocukları Mehmet ve Burak Oktay'a tutanakla teslim ettiklerini kaydetti.

Mahkeme üyelerinden Ayşe Serpil Aykut'un ''Kasayı açarken eşine neden haber vermediniz? Eşine haber vermeniz daha doğru olmaz mıydı'' sorusuna Yurtseven, ''Eşine zahmet olmasın diye çocuklarını çağırdık. Çocuklarının 18 yaşını doldurmuş olmaları nedeniyle eşinin yorulmasını istemedik'' cevabını verdi.

Şule Oktay'ın avukatı Şenol Özel'in, ''1-2 Mart 2009 tarihli tutanaklarda Behçet Oktay'ın makam odasında bulunan kasadan bahsedilmiyor. Tutanağı düzenleyenler bu kasadan neden bahsetmedi'' sorusunu Yurtseven, ''Bu kasadan neden söz edilmediğini bilmiyorum. Tutanağı tutanlar bizim emrimizde çalışan görevlilerdi'' diye yanıtladı.

Yurtseven, Oktay'ın üzerinden çıkan eşyaların Cumhuriyet savcısına neden teslim edilmediğini de bilmediğini ifade etti.

''Bedeni soğumadan anahtarı alındı''

Behçet Oktay'ın kardeşi Şule Oktay'ın, ''O gece ağabeyimin bedeni soğumadan cebindeki anahtarı alınarak kasası açıldı. Bundan haberiniz yok mu'' sorusu üzerine de Yurtseven, ''Bildiğim bir şey yok. O gece Behçet Oktay'ın evine gitmiştim'' dedi.

Duruşmada söz alan Oktay'ın eşi Şengül Oktay, Behçet Oktay'ın kasasında bulunanların neden çocuklarına teslim edildiğini anlayamadığını söyledi.

Avukat Şenol Özel, Behçet Oktay'ın makam odasında bulunanların yer aldığı 1-2 Mart 2009 tarihli tutanakta imzası bulunanların gelecek duruşmada dinlenmesini, kovuşturmanın genişletilmesini ve duruşmaya katılmayan sanık Halil Kesici'nin tutuklanmasını talep etti.

Cumhuriyet Savcısı İsmail Kırışık, tanıklar Durmuş Ali Özoğlu, Ali Atakan ve Selami Türker için yazılan talimat cevaplarının beklenmesini, Kesici'nin tutuklanması talebinin reddedilmesini istedi.

Tanıklar için yazılan talimatın cevabının beklenmesine karar veren mahkeme, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'ndan (TİB) mahkemeye ulaşan Behçet Oktay'a ait telefon kayıtlarının incelenmesi için taraflara süre verilmesini kararlaştırdı.

Kovuşturmanın genişletilmesine ilişkin talebin, tanıklar için yazılan talimata cevap gelmesinin ardından karara bağlanmasını kararlaştıran mahkeme, Kesici'nin tutuklanması talebini reddederek, duruşmayı erteledi.

(AA)



Bu haber 723 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,086 µs