En Sıcak Konular

Karayılan AK Parti'yi böyle suçladı!

11 Ekim 2012 17:10 tsi
PKK yöneticilerinden Murat Karayılan, verdiği röportajda AK Parti ve Suriye hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu

PKK yöneticilerinden Murat Karayılan, BBC'ye verdiği röportajda Suriye ve İran'dan yardım aldıkları suçlamalarını reddetti.

BBC muhabiri, Karayılan'a "Türk hükümeti, İran ve Suriye'yi PKK'ya yardım etmekle, para ve silah vermekle suçluyor. Son birkaç ayda çok güçlendiğiniz ortada. Suriye ya da İran'dan yardım alıyor musunuz?" diye sordu.

ERDOĞAN BU HİKAYEYİ YAYMAYA ÇALIŞIYOR

Karayılan bu soruyu "Bunlar aslı astarı olmayan masallar. Dışardan, Türk hükümetinden geliyor bu laflar. Davutoğlu ve Erdoğan bu hikayeyi yaymaya çalışıyor. Türk ve İran hükümetleri daha geçen yıl anlaşma imzalayıp bize saldırdılar. Ama Libya ve Suriye'deki değişimlerle oluşan ortamda, İran ile araları soğudu." diye yanıtladı.

KÜRT HALKI TERÖRİST DEĞİLDİR

Murat Karayılan röportajda örgütünün silah bırakması için "önce tüm sorulara yanıt veren bir plan olması gerektiğini" söyledi.

"Türkiye, Avrupa ve Amerika; PKK'yı bir terör örgütü olarak kabul ediyor. Çözüm için silahlarınızı bırakıp Türkiye ile pazarlık yapmaya hazır mısınız?" sorusunu Karayılan şöyle yanıtladı:

"AB ve ABD'ye mesajım şudur: Onlar Kürtlerin Orta Doğu'daki varlığını tanıyana ve Kürt sorunu çözülene dek bölgede barış, istikrar ve demokrasi gelişmez. Kürt halkı terörist değildir. Orta Doğu'daki Kürtler barış ve demokrasi istiyor."

SİVİLLERİ VURMADIK

Türk hükümetinin son aylarda bazı kentlerde meydana gelen patlamalardan PKK'yı sorumlu tuttuğunun hatırlatılması üzerine Karayılan "O patlamalar bizden kaynaklanmıyor. Ne zaman patlama olsa Türkiye, PKK'yı suçluyor. Kanıtları nerede?" sorusunu yöneltti.

Karayılan bu patlamaların AKP'nin işine yaradığını iddia etti ve "Sivilleri hedef almadığımızı herkesin bilmesini istiyorum." dedi.

Geçmişte hatalar yaptıklarını ve bunun özeleştirisini de yaptıklarını belirten Karayılan, son suçlamaları kabul etmediklerini yineledi.

internet haber



Bu haber 749 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,585 µs