En Sıcak Konular

Hurşit Güneş'ten sert tepki: Tam bir rezalet

11 Ekim 2012 14:24 tsi
CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'nun hazırladığı Apaydın Raporu'nun ''tam bir rezalet'' olduğunu savunarak, kampla ilgili bütün görüntüleri 550 milletvekiline göndereceğini söyledi.

Güneş, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'nda dün görüşülen Apaydın Kampı raporuna ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Bu raporun neden İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu tarafından hazırlandığını bilmeleri gerektiğini belirten Güneş, ''Kamplarla ilgili bu komisyon mu ilgileniyor, onların sahasına mı giriyor? İçişleri Bakanlığı'na mı başka bir komisyona mı giriyor?'' diye sordu.

Güneş, Başbakanlığın, İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'na, ''Bir rapor hazırla'' diye talimat verdiğini savundu. Güneş, bütün dünyanın Apaydın'ı bilmesine rağmen Türkiye'nin, kendi başkanlığındaki CHP'li heyetin kampa kabul edilmediği 25 Ağustos 2012 tarihine kadar bilmediğini söyledi. Güneş, ''Karanlık bir yerdi ve aydınlatamıyorduk'' dedi.

Raporun amacının, ''Yüce Divanlık olayın, hukuki önlemini sağlayabilmek'' olduğunu ileri süren Güneş, ortada bir anayasa suçu bulunduğunu savundu. Anayasa'nın 92. maddesine göre, Türkiye içinde silahlı kuvvetlerin, Meclis izni olmadan barındırılamayacağını ifade eden Güneş, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Böyle bir izin yok. Silahlı kuvvetlerin olduğunu da dünya söylüyor. Komisyon Başkanı Ayhan Sefer Üstün'e 26 Eylül'de bazı görüntüleri, Apaydın Kampı içinde yapılan mülakatları gönderdim. 550 milletvekilline, bütün görüntüleri dağıttırıyorum. 'Apaydın Kampı'nda, bir şey yok, sabahları kahvaltı iyiymiş, çadırlar şöyleymiş, akşamları yemekler düzgün veriliyormuş, havalar sıcakmış' diye rapor hazırlamasınlar. Bunlarla kendilerini aklayamazlar. 2011 yazından beri kamp, Özgür Suriye Ordusu Komutanlığı olarak kuruldu, oradan bütün çatışmalar yönetildi.''

Güneş, bazı görüntülerin fotoğrafa dökülmüş halini gösterdi. Güneş, görüntülerde, Riyad El-Esad'ın bulunduğunu, arkasında da Türk bayrağı olduğunu, El-Esad'ın telefonla Halep'e çatışmaların nasıl olacağına dair talimat verdiğini söyledi. Güneş, ayrıca elinde silahla görüntü verenlerin fotoğrafını da gösterdi.

Hurşit Güneş, ''Bu rapor rezalettir. Anayasal suç vardır, rapor asla açıklanmamalıdır. Bütün dünyanın Apaydın Kampı'nın ne olduğunu bile bile, Türkiye, böyle bir raporu açıklarsa, dünyaya kepaze oluruz. Yok hükmünde rapordur, itibar edilmemesi gerekir. Apaydın Kampıyla ilgili gerçekler apaçık ortadadır'' dedi.

Kaynak: AA



Bu haber 696 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,600 µs