En Sıcak Konular

ABD Türkiye sınırına özel birlik gönderdi iddiası

11 Ekim 2012 14:24 tsi
İngiliz The Times gazetesi Amerikan yönetiminin Türkiye'nin Suriye sınırına da özel birlikler konuşlandırdığını öne sürdü.

ABD'nin Suriye'deki savaşın Ürdün'e de yayılmaması ve muhaliflerle yakın koordinasyon amacıyla Ürdün'ün Suriye sınırına 150 kişilik özel birlik göndermesinden sonra, İngiliz Times gazetesi Amerikan yönetiminin Türkiye'nin Suriye sınırına da özel birlikler konuşlandırdığını öne sürdü.

Gazete, güvenlik güçlerine dayandırdığı haberinde ABD'li ve Fransız özel güçlerinin haftalardır Adana'daki İncirlik Üssü'nde konuşlandıklarını iddia etti. Haberde, Suudi ve Katarlı ajanların Suriyeli muhaliflere silah ve para aktarmak için bölgede bulundukları da belirtildi.

ABD SURİYE İÇİN ÜRDÜN'E ÖZEL BİRLİK GÖNDERDİ

ABD'nin Ürdün'e gizlice özel birlik gönderdiği haberlerinin dün duyulmasının ardından, Times gazetesi bugün az sayıda İngiliz askeri personelinin de Ürdün'e gittiğini belirtti.

Gazete, Suriyeli muhaliflerle temas halinde olduğunu öne sürdüğü bu birliklerin bir amacının da Beşar Esad rejiminin elindeki kimyasal silahların kontrolünü kaybetmesi halinde müdahale etmek olduğunu belirtti. Londra ve Washington'ın ana kaygılarından beri Esad rejiminin elindeki kimyasal savaş başlıkları taşıyabilecek füzelerin radikal İslamcıların eline geçmesi. İsrail, Suriye rejiminin elindeki kimyasal silahları Lübnan'daki Hizbullah yönetimine nakletmesi halinde müdahale edeceğini açıklamıştı.

Amerikan ve İngiliz askerlerinin, Ürdün'ü bölgedeki isyanların dışında tutmak için de çalışacağı belirtildi. Ülkesinde İslamcıların muhalefetiyle karşılaşan Ürdün Kralı Abdullah, dün yeni bir başbakan atayarak, parlamento seçimlerine gidileceğini duyurmuştu.

İngiltere Ulusal Güvenlik Konseyi'nin Başbakan David Cameron liderliğinde Suriye ağırlıklı gündemiyle önümüzdeki hafta toplanacağı öğrenildi.

Bu haber 643 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,190 µs