En Sıcak Konular

Ağaoğlu'na İngiliz medyasından tepki

11 Ekim 2012 12:55 tsi
İngiliz medyası, Turkish Airlines World Golf Final Turnuvası'nın açılış törenlerinde Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu'nun Cihan Haber Ajansı muhabiri Cihat Ünal'a kafa atmasını "utanç verici" olarak nitelendirdi.

İngiliz gazeteler geniş yer verdikleri olayı, "Federasyon Başkanı, Woods'un resmini çekmeye çalışan muhabire kafa atmakla suçlanıyor" başlığıyla okuyucularına duyurdu. Açılıştaki bu hadisenin, 2022 Olimpiyat Oyunları ev sahipliği için yarışan Türkiye'nin imajını olumsuz etkileyebileceğine vurgu yapıldı.
 
Ülkenin önde gelen gazetesi Daily Telegraph, "Dünyanın bir numaralı golfcüleri vuruşlarını yaparken, bir muhabirin kafa darbesi aldığı ve bunun sonucu gözlüğünün kırıldığı haberi geliyordu." ifadelerini kullandı. Telegraph, kafa atma olayının dünyanın iki numaralı tenisçisinin ilk golf vuruşunu yapmak üzereyken gerçekleştiğine dikkat çekti.
 
Bu durumun turnuva organizatörleri için 'utanç verici' bir hadise olduğu vurgulanan haberde, "Dünyanın en iyi 5 golfcüsünden dördünün yer aldığı turnuva, Türkiye'nin golf müsabakaları ve 2022 Olimpiyat oyunlarını kazanması için bir vitrin niteliğinde." yorumuna yer verildi.
 
Ülkenin en çok tıklanan internet sitesine sahip Daily Mail ise Türkiye'deki golf turnuvasının akla gelebilecek en kötü olumsuz bir hadise ile başladığını yazdı.
 
Ünlü golfçü Tiger Woods'un ilk kez gittiği sahalarda çevresinde kargaşa oluşmasının alışılageldik bir durum olduğunu belirten Daily Mail, "Türkiye'deki olayda normal olmayan şey ise federasyon başkanının Cihan Haber Ajansı muhabirine kafa atarak gözlüğünü kırdığı iddiası. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı. Woods da şahit olarak ifadeye çağrılabilir." ifadelerine yer verdi.
 
Guardian ve Times gazeteleri de ajansların konuyla ilgili haberlerine sayfalarında geniş yer vererek 'kafa atma' olayını iki gün boyunca okuyucularıyla paylaştı.

cihan


Bu haber 667 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,247 µs