En Sıcak Konular

''KCK operasyonları katliamları önledi''

11 Ekim 2012 12:41 tsi
''KCK operasyonları katliamları önledi'' Orhan Miroğlu, KCK operasyonları yapılmasaydı 9 kişinin hayatını kaybettiği Gaziantep olayı gibi birkaç olayın yaşanabileceğini söyledi.

Hiçbir hukuka dayanmadan insanları yargılayabilen, infaz uygulayabilen bir yapılanmadan bahsedildiğini dile getiren Miroğlu, "Bu yapılanmaya karşı girişilen operasyonların doğru olmadığını, Kürt hareketini güçlendirdiğini söylemek de bana çok gerçekçi gelmiyor." dedi.

"KCK OPERASYONLARI KÜRT HAREKETİNİ GÜÇLENDİRDİ DEMEK GERÇEKÇİ DEĞİL"

'KCK operasyonları iyi mi oldu kötü mü oldu?' yönündeki bir soruya Miroğlu, şunları söyledi: "İyi mi oldu kötü mü oldu değil de KCK nedir, bu sistem neyi öngörüyor; ona bakarak karar vermek lazım.

KCK kuruluşu itibariyle, hedefledikleri şeyler itibariyle meşru görülebilir mi?

Normal bir demokratik sistemde KCK gibi yapılar üzerinden bir entegrasyon düşünmeye kimsenin hakkı olabilir mi?

KCK PARALEL DEVLET YAPILANMASI

Buna baktığımız zaman sorulara hiç de olumlu cevap veremeyiz. KCK Türkiye'nin demokratik sisteminden ve muhtemelen anayasasından ayrı bir toplum yönetme modeli ve anlayışı olarak ortaya çıkıyor. Dolayısıyla hiçbir demokratik sistemin böyle bir anlayışı toleransla karşılaması mümkün değil. Eğer bu anlayış bir de PKK'nın yürüttüğü silahlı mücadelenin merkezinde duruyorsa o zaman bir yanıyla güvenlik önlemleri de gündeme gelebilir ve geldi de Türkiye'de zaten. Bu örgüte ve anlayışa karşı şiddet boyutuyla çok ciddi önlemler alındı.

Benim kanaatim odur ki eğer bu önlemler alınmasaydı, bu operasyonlarda bu eylemleri muhtemelen yapacak olan insanlar tutuklanmasaydı; bugünkü, işte son bir yılın çatışma tablosuna baktığınız zaman; işte 600 Kürt genci ölmüş, 150'ye yakın güvenlik görevlisi hayatını kaybetmiş, şehit olmuş; bu tablonun biraz daha korkunç bir hal alacağını düşünmek mümkün diye düşünüyorum. Yine sivillere yönelik eylemlerde hem istihbaratın iyi kötü işliyor olması, bazı gözden kaçmalar ya da bazı ihmallere rağmen sonuçta birkaç Antep olmadı çok şükür diyebiliyoruz. Birkaç Menemen olmadı diyebiliyorsak bence burda da istihbaratın önemli bir etkisi oldu, KCK'ya yönelik operasyonların önemli bir etkisi oldu.

Sonuçta hiçbir hukuka dayanmadan insanları yargılayabilen, insanlara infaz uygulayabilen bir yapılanmadan bahsediyoruz ve bu yapılanmaya karşı girişilen operasyonların doğru olmadığını, Kürt hareketini güçlendirdiğini söylemek de bana çok gerçekçi gelmiyor.

cihan



Bu haber 706 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,263 µs