En Sıcak Konular

Bozdağ: Emniyet müdürü ayrımcılık yaptı

11 Ekim 2012 12:30 tsi
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Tunceli Emniyet Müdürü Hayati Yılmaz'ın "Bıyık şekli bilmem ne olan polis burada olmaz.'Bize Alevi polis gönderin" açıklamasını da değerlendirdi.


Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, A Haber Ankara Temsilcisi Murat Akgün'ün sorularını yanıtladı.

Bozdağ, Tunceli Emniyet Müdürü Hayati Yılmaz'ın "Bıyık şekli bilmem ne olan polis burada olmaz.'Bize Alevi polis gönderin" açıklamasını da değerlendirdi.

Bozdağ, "(Tunceli) Emniyet Müdürü'nün açıklaması esasında ayrımcılık kokan, açık açık ayrımcılık olan bir açıklama. Doğru bir açıklama değil." dedi.

"TUNCELİ EMNİYET MÜDÜRÜ SÖZLERİ İLE AYRIMCILIK YAPMIŞTIR"

Kamu görevlilerinin tamamı kendilerine kanunla tayin edilen sınırlar içerisinde mevzuatın tanıdığı yetkileri kullanır görevleri ifa eder. Onların vazifesi konuşmak değil, verilen görevleri yerine getirmek, verilen yetkileri kanun ve nizama uygun bir şekilde kullanmaktır. Vazifesi o. Ama şimdi eğer siz vazifenizi yapmak yerine başka işlerle uğraşırsanız, o zaman o görevle bağdaşır bir yaklaşım değil. Bir defa hiçbir emniyet müdürünün siyaset yapması, başka işlerle uğraşarak kendi ana ve asli görevini bir tarafa koyması doğru bir yaklaşım değil. Fevkalade yanlış bir durumdur. Siyaseti siyasetçiler yapacak. STK'lar var onlar yapacak. Onlar bu işlerle uğraşacak, ama kamu görevlileri kanunların ve diğer mevzuatın kendilerine verdiği görevleri, çizilen yetki çerçevesinde kanuna nizama uygun yerine getirecek. Türkiye Cumhuriyeti demokratik sosyal Laik bir hukuk devletidir. Bütün vatandaşlar kanun önünde eşittir. Bugün Türkiye'de işe girmede aranan kıstaslar Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak ve liyakat için gereken yasaların, ilgili mevzuatın aradığı şartları taşımaktır. Hiç kimseye mezhebi farkından dolayı veya tarikatından, meşrebinden dolayı veya etnik kökeninden dolayı farklı bir muamele yapılmaz. Memur alımında da bunlar ölçü olarak konulamaz. Polislik sınavı yapılırken onun liyakat ölçüleri vardır. Ona bakılır. Çünkü kanun önünde eşitlik ilkesi bunu gerektiriyor. İnsanların etnik kökenine, dillerine, rengine, dinlerine, siyasi düşüncesine, felsefi düşüncesine inançlarına göre ayrımı yasaklayan ayrım yapılmasına izin vermeyen bir hukuk sistemimiz var. Biz bu ayrımların yapılmasına karşıyız. Eğer polislerimizin içerisinde veyahut da başkaca kamu görevlilerinin içersinde; Burada görev yapanlar şunlar, şurada görev yapanlar bunlar Şeklinde ayrımlar yaparsak biz bu milletin birliğine dirliğine fevkalade zarar vermiş oluruz.

Kaynak: HABER 7



Bu haber 649 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,094 µs