En Sıcak Konular

Türkiye, Suriye hava sahasını kullanmayacak!

11 Ekim 2012 12:01 tsi
Hacıları taşıyan Türk uçaklarının rotası değiştirildi. Uçaklar Suriye hava sahasını kullanmadan Cidde'ye gidecek.

Rusya'dan kalkıp Şam'a giden Suriye Hava Yolları'na ait bir uçağın dün gece Ankara'da içinde askeri kargo olduğu şüphesiyle iki F-16 uçağı eşliğinde indirilmesi sonrası yaşanan kriz ve Suriye hava sahasının emniyetsiz hale gelmesi nedeniyle, Türk uçaklarına Suriye hava sahasını kullanmadan Cidde'ye gidebilmeleri için yeni bir rota verildi.

Türk uçaklarının Cidde'ye daha çok hacı adaylarını taşıdığını ve yoğun bir trafik yaşandığını belirten yetkililer, yeni rotanın Mersin Mut üzerinden Akdeniz'e çıkış yaparak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti hava sahası daha sonra Ürdün hava sahası yoluyla Cidde olduğunu söylediler.

Avrupa'dan kalkan Türk uçaklarının da Mısır hava sahasını kullanıp oradan Cidde'ye gidebilecekleri belirtildi.

UÇUŞLAR DÜN GECE BİR SÜRE DURDURULDU

Suriye hava sahasının emniyetsiz hale gelmesi ve iki ülke arasındaki gerginleşen ilişkiler nedeniyle Türk sivil uçaklarının bu bölgedeki uçuşları dün gece bir süre durduruldu.

Bu gelişme üzerine Türk Hava Yolları'na ait Cidde seferini yapan uçak, olaydan hemen sonra dün saat 18.45 sıralarında Adana Şakirpaşa Havalimanı'na iniş yaptı. Yolcular ise uçaktan indirilmedi. Rotası açıklanmayan ve yaklaşık 330 yolcusu bulunan uçak, 78 dakikalık rötardan sonra Cidde seferi için saat 19.58'de yeniden havalandı.

Edinilen bilgiye göre, daha önce Türk sivil uçakları Cidde'ye giderken güneyde Hatay Kamışlı üzerinden çıkış yapıp Halep üzerinden Cidde'ye gidiyorlardı.

Ancak yaşanan olaylardan sonra dün saat 21.10'dan itibaren Suriye hava sahasının kullanılmasının sakıncalı olacağı gerekçesiyle Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü yeni bir rota belirledi. Bunun üzerine Türk uçaklarının Mersin Mut üzerinden Akdeniz'e çıkış yaparak KuzeyKıbrıs Türk Cumhuriyeti hava sahası daha sonra Ürdün hava sahasını kullanarak buradan Cidde'ye gidecekleri talimatını verdi ve böylece yeni bir yol belirledi.

Yetkililer, Avrupa'dan kalkan Türk uçaklarının da Mısır hava sahasını kullanıp oradan Cidde'ye gidebileceklerini belirttiler. (Ajanslar)

Bu haber 577 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,200 µs