En Sıcak Konular

PKK Siirt'te sinsice saldırdı

10 Ekim 2012 17:22 tsi
Siirt'in Eruh İlçesi Dağdöşü Köyü'ndeki Jandarma Tabur Komutanlığı'na PKK'lı teröristler roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırdı.

PKK'lıların attığı bir roketatar mermisi tabur ile ilköğretim okulunun arasına düşüp patladı. Taşımalı eğitimle okula gelen öğrenciler büyük panik yaşarken, hemen öğretmen lojmanlarına alındı. Çatışmanın ardından kaçan teröristlere yönelik hava destekli operasyonlar sürüyor.

PKK'lılar bugün saat 12.00 sıralarında Eruh'un yaklaşık 1500 nüfuslu Dağdöşü Köyü'nün girişinde bulunan Jandarma Tabur Komutanlığı'na saldırdı. Çeşitli noktalardan roketatar ve uzun namlulu silahlarla ateş açan teröristlere güvenlik güçleri anında karşılık verdi. Bu sırada PKK'lıların attığı bir roketatar mermisi tabura 80 metre mesafede bulunan ve 307 öğrencinin eğitim gördüğü Dağdöşü Köyü Şehit Piyade Er Lokman Tınazoğlu İlköğretim Okulu'na 20 metre yanına düşüp büyük bir gürültüyle patladı.

LOJMANA SIĞINDILAR

Öğleye kadar eğitim verilen okulda öğrencilerin büyük bölümü daha önce evlerine giderken; taşımalı sistemle okula gelen ve servis bekleyen öğrenciler ise büyük korku yaşadı. Bu öğrenciler çatışma sırasında öğretmenleri tarafından öğretmen lojmanlarına alındı. Okulda görev yapan 11'i kadın 1'i erkek toplam 12 öğretmen de çatışma sırasında lojmanlarına sığındı.

Yaklaşık 30 dakika süren çatışma sırasında teröristlerden bir kısmı köy içine kaçarak yoğun ateş altından kurtulmaya çalıştı. Köylülerin hemen hepsi evlerine kapanırken, çatışma zaman zaman köy içinde de sürdü. PKK'lılar daha sonra ormanlık alana kaçarken, bölgeye Siirt 3'üncü Komando Tugay Komutanlığı'ndan helikopterlerle Jandarma Özel Harekat Timleri indirildi. Kobra helikopterler de PKK'lıların kaçış alanlarını bombaladı. Bölgede PKK'lıları etkisiz hale getirmek için hava destekli operasyonlar sürdürülüyor.

Bu haber 802 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,139 µs