En Sıcak Konular

Politikamızı güçlendirmeye devam edeceğiz

10 Ekim 2012 16:49 tsi
Bakan Şahin, ''Biz bu mücadelede -Suriye konusunda- iç muhalefette de yalnız kalmamıza rağmen, politikamızı güçlendirmeye devam edeceğiz'' dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Stratejik İletişim Merkezi'nin (STRATİM) düzenlediği ''The İstanbul Forum'' kapsamında yapılan ve moderatörlüğünü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan'ın yürüttüğü ''Orta Doğu'da Kadın ve Liderlik'' panelinde yaptığı konuşmada, dünyadaki temel hak ve hürriyetlerde değişimi iyi görmek gerektiğini belirtti. Şahin, fikirlerin çok hızlı bir şekilde dolaştığı dünyadan, Ortadoğu'nun ayrı düşünülmemesi gerektiğini söyledi.

Çocukların eğitiminden, temel ihtiyaçlarına kadar bütün ihtiyaçlarını karşıladıklarını vurgulayan Bakan Şahin, şöyle devam etti:

''Bu süreçte uluslararası hukuka ve topluma baktığımız zaman, birçok mazeretin yaratıldığı bir dünyada yaşıyoruz. Sayın Başbakanımız Suriye halkının yanında olduğunu, komşu olarak gerekli bütün desteği vereceğini açıklayan ve bunu yüksek sesle dile getiren bir lider olmuştur. Dönüp baktığınızda bu ses ne kadar duyuluyor. Ölen Müslümanlar üzerinde kim ne yapıyor dediğimiz zaman o istediğimiz katılımcılığı da göremiyoruz. Şu bir gerçek ki biz bu mücadelede iç muhalefette de yalnız kalmamıza rağmen, her zaman olduğu gibi bütün bütün Ortadoğu ve Kuzey Afrika coğrafyasında mazlumun yanında yer almak ve onlara yardımcı olma konusunda politikamızı güçlendirmeye devam edeceğiz.''

''Arap Baharı'nda kadınlar haklarını kaybetti''

Bahreyn Şura Konseyi Üyesi Aysha Mubarak da Ortadoğu kadınının bulunduğu noktada kalacağını düşünmediğini belirterek şöyle konuştu:

''Mutlaka bundan daha ileri gidecektir. Arap Baharı'nda kadınlar aslında haklarının bir çoğunu kaybetti. Mesela Mısır'da. Biliyorsunuz Mısır'da Müslüman Kardeşler iktidara geldi ve parlamentoda kadınların sayısı azaldı. Yani bu olumsuz etki olarak karşımıza çıkıyor. Ama biliyoruz ki Arap kadını zümrüdü anka kuşu gibidir, küllerinden yeniden doğacaktır. Tabi bazı yerlerde durum farklı oldu. Tunus'ta ve Fasta kadına daha çok hak verildi. Anayasada değişiklik yapıldı ve kadının toplum hayatına katılması için bir kapı açıldı.'' (AA)



Bu haber 550 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,210 µs