En Sıcak Konular

'Savaşa çekilmenizi istemiyoruz'

10 Ekim 2012 16:02 tsi
'Savaşa çekilmenizi istemiyoruz' Rusya Parlamentosu üst meclisi Federasyon Konseyi Başkan Yardımcısı İlyas Umahanov, Ankara'nın Türkiye-Suriye sınırında yükselen tansiyonla ilgili kaygılarını Şam'a ileteceklerini belirtti.

Türkiye'nin Moskova Büyükelçisi Aydın Sezgin'le görüşen Umahanov, "Rusya, Türkiye-Suriye sınırında oluşan durumdan tedirgin. Türkiye'nin Suriye'nin iç savaşına çekilmesini istemiyoruz. Biz kaygılarınızı parlamenterler arası ilişkilerimiz aracılığıyla Suriyeli meslektaşlarımıza aktaracağız." şeklinde konuştu.

Büyükelçi Sezgin de Suriye'den Türkiye'ye düşen top mermilerinin kabul edilemez olduğunu ifade etti. Sezgin "Biz, Suriye yönetiminin kendi halkının kanını dökmeyi sona erdirmesini ve komşularına yönelik saldırgan politikalardan vazgeçmesini istiyoruz. Türkiye, kendi topraklarının yanı başında aşırılıkçı bir merkezin oluşmasından yana değil. Ama ne kadar Suriye'de böyle bir durum kalmaya devam ederse, o kadar da aşırılıkçılık artacak." uyarısı yaptı.

Görüşmede Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) ve Rusya arasında son zamanlarda yaşanan gerginlik de ele alındı. Rusya Federasyon Konseyi Başkan Yardımcısı Umahanov, "Türk meslektaşlarımız Rusya lehine oy vererek dayanışma sergiledi. Ülkelerimizin ortak tutumu, diğer meselelerin görüşülmesinde de sergilendi" diyerek ikili işbirliğini hatırlattı.

Sezgin ise "Ankara, AKPM'de Türk ve Rus heyetinin karşılıklı işbirliğini, iki ülke halkları arasındaki dayanışmanın bir sonucu olarak görüyor" dedi.

Cihan



Bu haber 923 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,115 µs