En Sıcak Konular

Obama'yı önce düelloda sonra anketlerde ezdi

10 Ekim 2012 14:59 tsi
ABD'de başkanlık seçimlerine bir aydan az bir süre kala, anketlerde Cumhuriyetçi Parti başkan adayı Mitt Romney, Başkan Barack Obama'nın 4 puan önüne geçti.

Geçtiğimiz hafta ilk televizyon düellosunda "atak ve hırslı" tavrıyla olumlu oy toplayan Cumhuriyetçi Parti adayı Mitt Romney, Pew Araştırma Merkezi'nin anketlerine göre, Demokrat Parti adayı Barack Obama'nın 4 puan önüne geçti.

Pew Araştırma Merkezi'nin 4-7 Ekim tarihleri arasında bin 511 kişi arasında yaptığı ankette, oy kullanması beklenen seçmenler arasında Romney'ye yüzde 49, Obama'ya ise yüzde 45 oranında destek çıktı. Obama, kuruluşun geçtiğimiz ay yaptığı anketinde Romney'nin 8 puan önündeydi.

Anketin tüm kayıtlı seçmenleri kapsayan kısmında ise iki aday, yüzde 46'şar destek oranıyla eşit durumda. Yüzde 46 oranı, Obama açısından Pew'un son bir yılki anketlerinde aldığı en düşük oran oldu.


ABD başkanlık seçimleriyle ilgili diğer bir anket de Gallup tarafından yapıldı. Gallup'un 2-8 Ekim tarihleri arasını kapsayan anketinde de Romney, oy kullanması muhtemel seçmenler arasında yüzde 49 oy alarak Obama'nın 2 puan önüne geçti.

American Reseach Group'un (ARG) anketine göre de Cumhuriyetçi aday Romney, yüzde 47'ye karşı yüzde 48 oranla Obama'nın üzerinde. Kuruluşun 27-30 Eylül arasını kapsayan bir önceki anketinde ise Obama yüzde 49, Romney yüzde 46 orana sahipti.

Washington Post/ABC'nin anketinde de katılımcıların yüzde 47'si Romney hakkında olumlu görüş bildirirken, bunun Romney'nin bu seçim kampanyası döneminde aynı ankette ulaştığı en yüksek oran olduğu belirtildi.

REUTERS'IN ANKETİNDE 'EŞİT'LER
Uluslararası haber ajansı Reuters'in Ipsos'la birlikte yaptığı 5-9 Ekim tarihleri arasındaki ankette de bin 157 oy kullandı. Oy kullanması beklenen seçmen arasında yapılan ankette, Obama ile Romney başabaş çıktı. Obama ve Romney'nin oy oranları yüzde 45 oldu.

Ankete göre, seçmenin Romney hakkındaki kişisel görüşlerinde de Cumhuriyetçi aday lehine bir ivme gözleniyor. Buna göre, ankette görüş bildirenlerin yüzde 38'i, Cumhuriyetçi adayı Obama'ya oranla Washington'da daha etkili olabilecek isim olarak görürken, tersini düşünenlerin oranı ise yüzde 34'te kaldı.

ntvmsnbc



Bu haber 559 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,068 µs