En Sıcak Konular

Günay: Savaş gibi bir endişem yok

10 Ekim 2012 14:32 tsi
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Suriye ile Türkiye arasında bir savaş endişesinin bulunmadığını söyledi.

Günay, "Türkiye'yi bir savaş tehlikesi içinde görmüyorum. Bizim topraklarımıza yapılan yanlışa hak ettiği gibi mukabele ediyoruz. Suriye'nin bundan ötesine cesaret edeceğini hem ummuyorum; hem de temenni etmiyorum." diye konuştu.

İstanbul Kongre Merkezi'nde devam eden Turizm Trendleri Zirvesi'ne Bakan Ertuğrul Günay da katıldı. Öğleden önceki oturumları izleyen Günay, daha sonra bir konuşma yaptı. Konuşmasında turizmin barışa hizmet ettiğini söyledi. Turizm sektörünün nitelikli insana ihtiyaç duyduğunu anlatan Günay, Türkiye'nin turizm noktasında ilerleme kaydettiğini belirtti.

Bakan Günay, programdan ayrıldığı sırada gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da cevapladı. Suriye'deki krizin Türkiye turizmini nasıl etkilediği yönündeki soruya Günay şöyle cevap verdi: "Türkiye dünyanın önemli birçok bilinen turizm ülkelerinden biri haline geldi. Bu yıl da bölgedeki sorunlara rağmen geçen yılın üzerindeyiz. Elbette Suriye'de yaşanan sorunlar olmasa, İsrail ile yaşadığımız gerginlikler olmasa çok daha farklı gelirler ve rakamlar olabilir.Turizm barış içinde gelişen ve barışı geliştiren bir sektördür. Yurtta barış ve dünyada barış ilkesinden hiçbir zaman vazgeçmememiz gerekiyor. Barışın insanlık için yürünecek tek yol olduğuna inanıyorum."

Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Turizmi düşünüyorsak savaştan uzak durmalıyız' şeklindeki açıklamasının sorulması üzerine Günay şunları söyledi: "Türkiye'de böyle bir risk yok. Biz komşularımızı kendi halklarının duyarlılıklarına karşı saygılı olmaları konusunda uyardık. Bizim bu uyarılarımızın ne kadar haklı olduğu o ülkede yaşananlarla haklı olduğu ortaya çıktı. Bir ülkenin yönetimi kendi halkının taleplerini silahla topla tüfekle önlemeye çalıştı. Kendi halkına verdiği zarar kendi toprakları ile sınırlı kalmadı bizim sınırlarımıza da bazı sorunlar yaşatıyor. Biz Suriye halkı ile bir çatışma içinde değiliz. Suriye'de bir barış olsun istiyoruz. Silahlar sussun istiyoruz. Türkiye ile Suriye arasında bir savaş endişesi yoktur. Ama bizim topraklarımıza yapılan yanlışa hak ettiği gibi mukabele ediyoruz. Suriye'nin bundan ötesine cesaret edeceğini hem ummuyorum; hem de temenni etmiyorum. Bir savaş tehlikesi içinde Türkiye'yi görmüyorum."

Kaynak: CİHAN



Bu haber 522 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,958 µs