En Sıcak Konular

Atalay: Öcalan'ın bırakılması gündemde yok

10 Ekim 2012 13:36 tsi
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, terör sorununun çözümü için çalışmaların devam ettiğini söyledi. Atalay, İmralı'da bulunan Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılmasının gündemde olmadığını belirtti.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, NTV Ankara Temsilcisi Nilgün Balkaç'ın sorularını yanıtlıyor.

Atalay'ın konuşmasından satır başları şöyle;

Diyarbakır Emniyet Müdürü'nün açıklamaları... Bazen işin yöntemi özünün önüne geçer. Bölgeye gönderdiğimiz bürokratlar konusunda hassas davranıyoruz. Vatandaşlarımızın güveni kazanmasını istiyoruz. Bürokrat daha çok uygulamayla meşgul olmalıdır. Bürokratlar, siyasetçi üslubuyla konuşmamalıdır. Siyasetçi kendi işini, bürokrat da kendi işini yapacak.

Terör örgütü okullar olmasın, insanlar cahil kalsın, yatırım yapılmasın diye uğraşıyor. Amaçları, bölgedeki insanları istismar etmek. Okula bomba atmak ne demek? Ne adına olursa olsun kötü bir şey. Terör örgütünün ne kadar samimiyetsiz olduğunu gösteriyor.

Terör, Türkiye'nin başındaki en büyük beladır. Bunu kökten çözmek için önemli adımlar attık. Siyasi anlamda riskler de aldık. Çalışmalar, görüşmeler başlatıldı. Risk gerekiyorsa yine alırız. O süreç niye kesildi? Bunu daha çok Kürt vatandaşlarımızın bilmesini istiyorum. AK Parti soruna yeni bir bakış içinde, eski yanlışları düzeltme çabası içindedir.

Silvan'da dinlenen askerlerimize saldırıyor. Aynı gün Demokratik Toplum Kongresi özerklik bildirisi yayınlıyor. Aynı gün BDP'nin tutarsız açıklamaları... Daha sonra görüşmenin tutanakları yayınlanıyor. Birileri süreci sabote ediyor. Bu şekilde çözüm engellenmek istendi. BDP sanki bu sorunun çözülmesini istemiyor, 'Sorun çözülürse ben yok olurum' anlayışı içindedir.

Biz nihai çözüm için her şeyi yaparız, her riski alırız. Bütün enstrümanlar bizim için önemli, hepsini kullanabiliriz. Fayda getirecek bütün enstrümanlar eğer ihtiyaç varsa kullanırız. Görüşme için somut bir şey diyememem ama üzerinde çalışıyoruz. Geçmişi iyi değerlendiriyoruz, geleceğe daha tedbirli bakıyoruz.

Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılması gündemimizde yok. Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi'nden beklentilerimiz var. Hiçbir terör örgütünü koruyamaz, kendi topraklarından çıkartmalıdır.

Kaynak: NTV



Bu haber 520 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,952 µs