En Sıcak Konular

İslam karşıtı afişler Washington'da

10 Ekim 2012 12:23 tsi
New York ve San Francisco'nun ardından İslam karşıtı reklam afişleri, ABD başkenti Washington'da da asılmaya başlandı.

ABD'nin New York ve San Francisco gibi büyük şehirlerinde yayınlanan tartışmalı İslam karşıtı reklam afişleri, ülkenin başkenti Washington'da da asılmaya başlandı. Washington belediyesi, "güvenlik gerekçelerini" öne sürerek afişlerin asılmasını bir süre engellemişti.

Ancak ABD Federal Mahkemesi, geçtiğimiz cuma günü reklam afişlerinin ABD Anayasası'nın ifade özgürlüğü çerçevesinde korunduğunu belirterek, bunların asılması gerektiği yönünde karar aldı.

Amerikan İslami İlişkiler Konseyi (CAIR) Başkanı Nihad Awad yaptığı açıklamada, "Amerikalı Müslümanlar olarak bizler, ifade özgürlüğünün en güçlü savunucularıyız. Bununla birlikte nefret söylemlerini kınıyoruz. Bunlar son birkaç aydır gördüğümüz gibi Amerikalı Müslümanlara karşı toleranssızlık ve şiddet doğuracaktır" dedi. Awad, aynı zamanda toplu taşıma duraklarında da yayınlanacak olan "nefret kampanyasına" karşı mücadele edeceklerini ifade etti.

Awad, "Müslümanlara yönelik müsamahasızlık ve nefret ikliminin" başka örneklerine de şahit olduklarını belirterek, geçtiğimiz hafta Ohio eyaletinin Toledo şehrindeki bir caminin ateşe verildiğini bildirdi. Bu tür olayların aksine Amerika'daki Müslüman toplumuna yönelik doğru bir bakış açısına neden olacağını umduğunu söyleyen Awad, "Bizim vermek istediğimiz mesaj, toplumsal işbirliği, birlikte yaşamak ve müsamahaya dayalı çok daha geniş bir mesaj, ki Amerika da bunları destekliyor. Bu mesaj, Hıristiyan olsun, Yahudi veya Müslüman olsun yahut hiç inancı bulunmasın toplumun farklı kesimlerinin çeşitliliğinin muhafaza edilmesiyle ilgili" şeklinde konuştu.

Amerikan Özgürlüğü Savunma Girişimi (AFDI) isimli Yahudi bir grubun hazırladığı afişlerde: "Barbarlar ve uygarlar arasındaki her savaşta, uygarları destekle. Cihad'ı yenmesi için İsrail'i destekle" ifadeleri yer alıyor. (DunyaBülteni)



Bu haber 530 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,728 µs