En Sıcak Konular

Esed için 300 daire hazırlandı!

10 Ekim 2012 10:58 tsi
Esed için 300 daire hazırlandı!
Suriye lideri Beşşar Esed'in Rusya'ya gizlice kaçacağı, kendisi ve yakınları için 300 apartman dairesinin de hazırlandığı iddia edildi.

El Cezire Televizyonu'na açıklamada bulunan Esed'in eski siyasî danışmanlarından Abdullah el-Ömer, Suriye liderinin yönetiminin sonuna geldiğini bildiğini, Rusya'ya kaçış için planın hazır olduğunu söyledi. Esed'le birlikte Rusya'ya gidecek olanlarla konuştuğunu iddia eden El-Ömer, “Onlar bana Esed'in geniş ailesi için Rusya'nın 300'den fazla apartman dairesi hazırlayacağını söyledi. 60 gün sonra Esed'in ailesi yavaş yavaş ayrılmaya başlayacak. Yargılanmama ve Rusya'da güvende olma garantisi aldıktan sonra da son olarak Esed ayrılacak.” dedi.

Suriye Cumhurbaşkanlığı Sarayı Enformasyon Bürosu'ndaki görevini bırakarak muhaliflere katılan El-Ömer kendisinin ve diğer rejim propagandacılarının Esed'le birlikte çalıştığı dönemde Suriye halkına karşı uygulanan yaygın ve nedensiz şiddet konusunda çok dikkatli olduklarını söyledi. Suriyeli yetkili, “O kendisine çok yakın insanları bile öldürüyor.” açıklamasında bulundu. El-Cezire, Esed'in kaçış planı ile ilgili değerlendirmelerin dünya liderlerini Suriye'de iç savaşa müdahaleye cesaretlendirmiş olabileceğine dikkat çekti. ABD Başkanı Barack Obama, ağustos ayında yaptığı açıklamada, Amerikan istihbarat teşkilatının Esed'in kimyasal silahları sivil halka yönelik kullanma hazırlığı içinde olduğuna kanaat getirmesi durumunda Amerikan ordusunun müdahalede bulunacağını söylemişti.

cihan

Bu haber 1,104 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,846 µs