En Sıcak Konular

Taksim projesi iptal mi oluyor?

10 Ekim 2012 10:09 tsi
Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Taksim'in yayalaştırma projesinde AKM önüne yapılacak tünelin iptal edilebileceğini açıkladı.

Yayalaştırma projesinin Gümüşsuyu yönüyle ilgili tedirgin olunan noktalar olduğunu ifade eden Topbaş, fiziki altyapı yetersizlikleri nedeniyle projeden vazgeçilebileceğini belirtti. Topbaş, şunları söyledi:

"OLMAYABİLİR"

"Projede tedirgin olunan noktalardan biri, Gümüşsuyu'ndan gelen İnönü Caddesi'nin Mete Caddesi'ne geçiş noktasındaki yolun yeraltına alınması yani AKM'nin önündeki yolun yeraltına alınması konusu. Onunla ilgili çalışmalar sürmekte. Koruma Kurulu'nda da endişeler var. Bizim değerlendirmemiz de, 'Bu olmayabilir' diyoruz. Çünkü orada ciddi yarıklar ortaya çıkmakta ve kurulun da bu konuda endişeleri var." Başkan Topbaş, Sıraselviler'e yapılacak tünelin yerinin değişme ihtimali olduğunu da açıkladı:

GERİYE ALINIR

"Bir diğer hat olarak da Sıraselviler Caddesi, yoğun bir trafiği var, hastaneler var. Bu bölgenin de trafiğinin yeraltına alınması arzu ediliyor. Ama bunu biraz daha gerilerden başlattığımız ve tünel haline getirdiğimiz takdirde o endişeleri de ortadan kaldırabiliriz diye düşünüyoruz. Ama bunlar daha sonraki etaplar olarak değerlendirilebilir." Tarlabaşı-Harbiye tüneli için ilk kazmanın bu hafta vurulabileceğini de açıklayan Topbaş, Koruma Kurulu'nun son onayının beklendiğini söyledi.

Fikirtepe'de kamulaştırma yapılacak

Kadir Topbaş, Fikirtepe'deki kentsel dönüşümde çıkan uyuşmazlıklara ilişkin soruya ise şu yanıtı verdi: "Fikirtepe'ye Afet Yasası çıkmadan önce ciddi bir imar artışı ile destek verdik, toleranslı davrandık. Maalesef bazı adalardaki parsellerde uyuşmazlıklar çıktığı söyleniyor. Durumu Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar da biliyor. Ancak birkaç kişinin karşı çıkması engel teşkil etmeyecek şekilde yasal düzenleme yapıldı. Ada içinde 1-2 ufak parsel bu işe olumlu bakmıyorsa, bakanlık devreye girerek o parselde bulunan yapıyı istimlak edecek."

Gümüşsuyu'ndan gelen trafiği yeraltına alarak AKM'nin önünden Mete Caddesi'ne çıkaracak olan tünelden vazgeçilme ihtimali belirdi. Eğer bu tünel yapılmazsa, yukarıdaki planların nasıl değişeceği şimdilik belirsiz.



Bu haber 535 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,218 µs