En Sıcak Konular

PKK Kürt çocukları neden yakıyor?

10 Ekim 2012 09:24 tsi
PKK Kürt çocukları neden yakıyor? Okullar yakılıp bölgeye gelen öğretmen kaçırılıyor. İşte PKK ve yandaşlarının, Kürt çocukların okuduğu okulları yakma amaçları...

Son günlerde bulduğu her fırsatta Hakkâri başta olmak üzere bölgedeki okulları yakan PKK yandaşları halkı isyan ettirdi. Bölge STK’ları, PKK ve yandaşlarının eğitimli gençlerden korktuğunu belirterek, “Terör örgütü ve yandaşları eğitimli gençleri istediği gibi yönlendiremeyeceği korkusuyla bu faaliyetleri yürütüyor” dedi.

“PKK EĞİTİMLİ GENÇLERDEN KORKUYOR”

Eğitim-Bir-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Yunus Memiş, 1990’lı yıllarda da okulların yakıldığını hatırlatarak, “O yıllarda yakılan okullar nedeniyle milyonlarca genç cahil bırakıldı. Şimdi de aynı senaryo oynanıyor. Okullar yakılıp bölgeye gelen öğretmen kaçırılıyor. Böylece bölgedeki gençlerin iyi bir eğitim almasını ve ilerde iyi bir iş sahibi olmasını engelliyorlar. PKK ve yandaşları eğitimli gençleri istediği gibi yönlendiremeyeceği korkusuyla bu faaliyetleri yürütüyor” şeklinde konuştu.

“BU OKULLARDA OKUYAN KÜRT ÇOCUĞUDUR”

AK Parti’nin Kürt sorunu hakkında yürüttüğü politikayı destekleyen Memiş, “BDP kendine çekidüzen vermelidir. BDP eğer Kürt halkını düşünüyorsa, PKK’nın savunuculuğunu bırakıp AK Parti’nin bölge için yaptığı açılımları desteklemelidir. PKK’yı destekleyerek onların bütün faaliyetlerine ortak oluyorsunuz. Bu okullarda okuyan Kürt çocuğudur. Bu çocuklar okuyamazsa cahil kalacak, işsiz kalacak ve dağa çıkacak. BDP bunu mu istiyor?” diye konuştu.

Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞDER) Mardin Şube Başkanı Mehmet Yıldız ise, PKK ve bütün terör örgütlerinin cahil insanlardan beslendiğini vurgulayarak, “Son yıllarda Doğu ve Güneydoğu’dan binlerce öğrenci üniversitelere gitmeye başladı. Terör örgütü de bilinçli gençleri dağa çıkartamayacağını anladığı için okulları yakmaya ve eğitimi sekteye uğratmaya başladı. Çünkü terör örgütlerinin ekmek kapısı cahiliyettir” ifadelerini kullandı.

OKULLAR ALEV ALEV

PKK terör örgütü Ekim ayının başından bu yana bölgedeki bir çok okulu ateşe verdi. Hakkâri ile ilçeleri Yüksekova ve Şemdinli’deki bazı okulları yakan PKK yandaşları dün de elebaşı Abdullah Öcalan’ın Suriye’den çıkarılışının yıldönümü olan 9 Ekim’i protesto etmek için, Mardin’in Kızıltepe, Diyarbakır’ın Yenişehir ve Şırnak’ın İdil ilçelerindeki bir çok okula molotof kokteyli atarak yaktı.

2 ÖĞRETMEN, 1 ÖĞRENCİ YARALI

Diyarbakır’da maskeli bir grubun, okula ses bombası ve molotof kokteyli atması sonucu, 2 öğretmen ve 1 öğrenci yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, Yenişehir ilçesindeki Şehitlik Lisesi’ne giren maskeli bir grup, öğretmenler odasının da bulunduğu idare bölümüne ses bombası ve molotof kokteyli attı. Olayda öğretmenler odasından panikle çıkan öğretmenlerden Gülay Binay, Yusuf Karataş ve 12. sınıf öğrencisi Necat Oruç yaralandı. Yaralılar çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı. Polis, olaydan sonra kaçan saldırganları yakalamak için çalışma başlattı.

Beden eğitimi öğretmeni Sait Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşık 1 dakika içerisinde her şeyin yaşandığını, büyük bir felaket atlattıklarını söyledi.

Okula giren maskeli bir grubun idare bölümüne saldırıda bulunduğunu kaydeden Yılmaz, “Öğrencilerimiz şok yaşadı. Kendimizi öğrencilere siper ettik” dedi.

Ses bombası ve molotof kokteyli atılan okulu ziyaret eden Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven, “Şu çocukları bu kadar terörist haline getirenlerden nefret ediyoruz, ağladığım konu da bu zaten. Yani bir çocuk öğretmenini nasıl yakmaya kalkar? Yani bir çocuk okuluna gelir de öğretmenini nasıl yakar ya? Bu çocukları bu hale nasıl getirirler? Şu çocukların hallerine baksınlar, ne diyeyim ben bunlara, bunların insanlığa faydası olur mu?” şeklinde konuştu.

KAMU-SEN’DEN KINAMA

Öte yandan, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, okullara yapılan saldırıları lanetlediklerini bildirdi. Terör örgütünün, son dönemde eğitim hizmetini baltalamak için faaliyetlerini hızlandırdığını ifade eden Koncuk, şunları kaydetti:

“Tüm bu faaliyetlerin amacı bellidir. Eğitim hizmetini sekteye uğratarak bölge vatandaşının çağdaş eğitim almasını engellemek ve böylece bölücü emellerine devşirmek için insan kaynağı oluşturmak. Öğretmenlerimizin rahat görev yapmasına engel olarak öğretmenleri bölgeden uzaklaştırmak, öğrencilerimizi sindirip korkutarak tedirgin etmek, velilerin çocuklarını okula göndermelerine engel olmak. Ancak bilinmelidir ki gözünü kan bürümüş olan bu hainler asla başarılı olmayacaktır.”

Yeni Akit



Bu haber 986 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,246 µs