En Sıcak Konular

Dünya savaşı: 'O işin perde arkası'

9 Ekim 2012 12:02 tsi
Dünya savaşı: 'O işin perde arkası' Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada "Türkiye ve dünyaya dar bir pencereden bakanların, gelişmeleri at gözlüğü ile takip edenlerin bizim dış politikamızı anlamasını, takdir etmesini elbette beklemiyoruz, Milletimiz bizi anlıyor, destekliyor" dedi.

İbretlik görüntüler ortaya çıktı

Başbakan Erdoğan, TBMM'de kabul edilen tezkere görüşmeleri sırasında tarihe not düşülmesi gereken ibretlik görüntülerin ortaya çıktığını belirterek, ''Görüşmeler sırasında yaşanan tartışmaların siyasetin kırılma noktalarından biri olarak yerini aldığına inanıyorum'' şeklinde konuştu.

Erdoğan, CHP'nin tezkere konusundaki tutumunu da eleştirerek, ''Sokak ağzıyla konuşuyorlar. Siz ABD'nin karşısında el pençe divan duran adamlarsınız'' dedi.

5 canımız gitti. sesiz mi kalacaktık

Suriye'den Türkiye'ye düşen top mermilerine de değinen Başbakan Erdoğan, ''5 canımız gitti. Biz şimdi buna da sessiz mi kalacaktık ey Kılıçdaroğlu? Senin kanın, canın buna müsaade edebilir ama bizim canımız, kanımız buna müsaade etmez. 'Efendim bu tezkereyle dünyaya savaş açabilirmişiz.' O işin perde arkası. Açılır, açılmaz. Onu yeri zamanı geldiğinde konuşuruz'' ifadelerini kullandı.

Erdoğan, ''Biz evlatlarımızı katleden ve bu mücadele esnasında ölen terörist için ağlamadık, ağlamayız. Bunu da çok açık net söylüyoruz. Bu bizim hem insani hem vicdani görevimizdir. Bunu böyle bilmeye mecburuz. Analarımızın gözyaşına kimsenin gözyaşı eklemesini kabul etmeyiz'' dedi.

Suriye halkıyla kol kolayız

"Dün Suriye halkıyla kol kolaydık, bugün de kol kolayız" diyen Başbakan Erdoğan, "Bunu niye söylemiyorsunuz. Dün kol kola olduğumuz bize ihanet ediyorsa, bugün onu bırakırız. Esed bitmişti. Şu an koltuk değnekleriyle ayakta duruyor. O koltuk değneklerin markasını siz biliyorsunuz. Onlar düştüğünde Esed de düşecektir." dedi.

Erdoğan, şöyle devam etti:
"CHP'nin Suriye politikası Ya siz ABD'nin karşısında el pençe divan duran adamlarsınız. Biz sizin cemaziyel evvelinizi biliyoruz. ABD'nin Başkanı affedersiniz, trabzanın üzerinde otururken, sizin takdir ettiğiniz, arkasından gittiğiniz liderler de el pençe divan duruyordu. Biz böyle bir tabloyu yaşamadık.

Terörist için ağlamayız

Erdoğan, ''Biz evlatlarımızı katleden ve bu mücadele esnasında ölen terörist için ağlamadık, ağlamayız. Bunu da çok açık net söylüyoruz. Bu bizim hem insani hem vicdani görevimizdir. Bunu böyle bilmeye mecburuz. Analarımızın gözyaşına kimsenin gözyaşı eklemesini kabul etmeyiz'' dedi.

A.A



Bu haber 1,708 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,426 µs