En Sıcak Konular

Hatay'a üçüncü top mermisi

8 Ekim 2012 16:02 tsi
Hatay'a üçüncü top mermisi Hatay'ın Altınözü İlçesi'nin sınıra yakın bölgesine üçüncü top mermisi düştü. Olayda can ve mal kaybı yaşanmadı.

Hatay’ın Altınözü İlçesi’ne bağlı Hacıpaşa Beldesi’nin Suriye sınırına saat 15.10 sıralarında bir top mermisi daha düştü. Dün saat 18.00 sıralarında top mermisinin düştüğü noktaya 500 metre uzaklığa düşen top mermisi bölgede bulunanları korkuttu. Top mermisinin düşmesi ardından sınır noktasından gökyüzüne toz ve duman bulutu yükseldi. Top mermisinin düştüğü bölgede araştırma başlatıldı.

HATAY VALİSİ: DÜŞEN TOP VE HAVAN MERMİSİ 6'YI BULDU

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, “Şu ana kadar ilimiz sınırları içerisine düşen top ve havan mermisi sayısı 6’yı buldu. Bunların hepsi de kırsal alana, hiçbir yerleşim yeri olmayan boş alanlara düştü” dedi.

Vali Lekesiz, çeşitli etkinliklere katılmak için gittiği Samandağ  ilçesinde, son günlerde kentin kırsal alanlarına düşen havan mermileriyle ilgili  basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Top veya havan mermilerinin sanki Hatay'ın şehir merkezine ya da ilçe  merkezine, en kötü ihtimalle köylere düştüğü şeklinde bir algının oluştuğunu  ifade eden Lekesiz, şöyle devam etti:

“(Hatay'a bir top mermisi daha düştü) denilince, kentin merkezine düşmüş gibi bir algıya neden oluyor. Bu anlamda, şu ana kadar ilimiz sınırları içerisine düşen top ve havan mermisi sayısı 6'yı buldu. Bunların hepsi de kırsal alana,  hiçbir yerleşim yeri olmayan boş alanlara düştü. Çok şükür bundan dolayı herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmadı. Sınırların sıfır noktasında bizim dünya kadar köyümüz var. Allah korusun, yerleşim yerlerine düşebilir. Böyle bir olayın yaşanması halinde alınması gereken önlemler neyse bunların hepsi alındı. Tüm kurum ve kuruluşlarımız bu önlemlerle ilgili bilgilendirildi. Gerekli bir şekilde kendilerine gerekli tebligatlar yapıldı.”

Vatandaşlara sakin olması tavsiyesinde bulunan Lekesiz, “Adeta Hatay’a bomba yağıyormuş gibi bir algı oluşuyor. Bu doğru değil. Vatandaşlarımızı panik haline sokmayalım. Şu anda boşaltılması gereken köyümüz yok. Alınması gereken önlemlerin hepsi masaya yatırıldı hepsi de yapılıyor” diye konuştu. 

Bu haber 972 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,936 µs