En Sıcak Konular

Oslo süreci devam etmeli mi?

8 Ekim 2012 15:32 tsi
Oslo süreci devam etmeli mi? Kısa bir süre önce oğlunu kaybeden BDP'li vekil acıların bir an önce bitmesi gerektiğini bunun için tek ses olunması gerektiğini söyledi.

BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, Kürt sorununu çözüme kavuşturmak için BDP'nin her zaman hazır olduğunu ve Türkiye'nin en büyük sorununun bu olduğunu söyledi.

Kürtlerle Türk halkının arsında bir sorun olmadığını söyleyen Sakık, '' Halklar arasında sorun yok. Siyasi sorunlar var. Halkların vicdan sahibi olduğuna inanıyorum.'' dedi.

Oslo görüşmelerinin devam etmesi gerektiğini söyleyen Sakık bu süreci baltayanın Kürt halkı ve devlet arasındaki güven bunalımı olduğunu söyledi.

Sakık'ın konuşmasından satır başları;

Baş sorunumuz Kürt sorunu bu noktada herkesin birlik oluşturması lazım. Artık barışın sesini yükseltmeliyiz. Benim ve diğer arkadaşlarımızın çocukları 1994 dönemden sonra çocuklarımıza ötekeleştirilen bir yaklaşımla yaklaşıldı. Biz cezaevinden çıktıktan sonra bazı okullar çocuklarımızı kabul etmedi. Okulun tatil saatinde kapıda beklerdik. Eşimi de genç yaşta kaybettim. 94'lü yıllarda yaşanan acı olaylardan dolayı. Ama geçmişe takılarak geleceği inşaa edemeyiz. Kimse bana oğlumu geri veremez. Bu ülkede yaşabilmenin bedenini bu kadar ağır ödemelimiyiz? Çocuklarımız nasıl büyüyor?Aradan 20-30 yılda geçse çocuklarımızda bu yara devam edecektir.

YENİ NESİLLER BU BEDELİ ÖDEMESİN

Yeni nesiller bu bedeli ödemesinler. Parlementoyu göreve davet ediyorum. Bombalar düşüyor çocuklar ölüyor. Parlemantonun görevi çocukların ölümüne onay vermek değil. Bizim herşeyi sorugulamamız lazım. Kapalı kutu orduyu eleştirebilmemeiz lazım. Başbakan diyor ki hedefimiz 2071. Oysa 1071 Malazgirt'ten Alparslan 'ın girişidir. Orada Kürtlerle Türkler Anadolu'nun kapılarını açtılar.

OSLO'DA YARIDA BIRAKTIĞINIZ GÖRÜŞMELERİ DEVAM ETTİRİN

Oslo'da yarıda bıraktığınız görüşmelerin devamı gelirse bu sorun çözlülür. Ben tüm yetkililere mücadeleden vazgeçin diyorum. Mücadele bu sorunu çözmüyor Müzakere bu sorunun panzeyiridir. Türkiye'de olumlu iklim görüyorum. Sayın Başbakan'ın, Sayın Beşir Atalay'ın, Sayın Bülent Arınç'ın konuşmalarından böyle bir beklentimiz var.

OSLO SÜRECİNİ BALTALAYAN GÜVEN BUNALIMIDIR

Oslo görüşmelerine giden yolun ilk adımlarını biz attık. Bu sürece katkımız oldu. Önemli olan devlette Kürtler arasında güven bunalımı vardır. Oslo sürecini baltalayan güven bunalımıdır. Bizim tek sorunu çözen projemiz olmalı. Yani Kürtlerle görüşme yapılırken yan taraftan bakıyorsunuz hükümetin yetkilileri Suriye ile Irak'la görüşüyor.

Halk Kürt sorununu çözeceğim diyen Ak Parti'ye güven duymuştur ve oy vermiştir. Siz bunu yaparsanız daha önce Başbakan'ın söylediği gibi bu ülkenin azizi olusunuz. Bu ülkeye yapacağınız en büyük iş bu olur. Kamuoyunda hayatta karşılığı olmayan söylemlerden vazgeçmelisiniz. Birlikte oturup konuşmalıyız. Acılı günlerde yan yana duruş sergiliyoruz. Hem dış hem iç barışı sağlamalıyız. Geldiğimiz noktada sorunlu komşu ilişkimiz var. Oturup konuşabilmeliyiz. BDP zaten açık. Eşbaşkanlarımızın da açıklamaları var. Birbirimizi ötekeleştirmek bize bir şey sağlamaz. Ben umutluyum. Herkesi göreve davet ediyorum.

Güzel yaşamanın yolu barışı sağlamaktır. Halklar arasında sorun yok. Siyasi sorunlar var. Halkların vicdan sahibi olduğuna inanıyorum.Bu acılı günlerden biran önce kurtulalım. Herkesin empati yapmaya davet ediyorum.

internet haber


Bu haber 698 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,993 µs