En Sıcak Konular

Bozdağ: Darbe maddesi değişecek

8 Ekim 2012 13:39 tsi
Bozdağ: Darbe maddesi değişecek Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, TSK İç Hizmet Kanunu'nun 35. maddesiyle ilgili kapsamlı çalışmaların yapıldığını söyledi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, TSK İç Hizmet Kanunu'nun 35. maddesine ilişkin olarak, "Askeri İç Hizmet Kanunu 35. maddesi ve başkaca bu konularla irtibatlı maddeler dahil olmak üzere bunlarla ilgili kapsamlı, köklü çalışmalar yapılıyor" dedi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, katıldığı bir televizyon programında, TSK İç Hizmet Kanunu'nun 35. maddesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bozdağ, TSK İç Hizmet Kanunu'nun 35. maddesi ve onunla ir­tibatlı maddeler üzerinde kapsamlı, köklü ça­lışmalar yapıldığını belirterek, "Çalışmalar bittikten sonra detaylarını kamuoyuyla payla­şacağız, ama şunu net söyleyebiliriz; hukuku­muzun içinde ima yoluyla bile olsa hukuk dışı adımları, yapıları çıkarmak konusunda karar­lıyız" diye konuştu.

Bozdağ, yapılan düzenlemelerin ardından AK Parti'nin Genelkurmay Başkanlığı'nın Milli Savunma Ba­kanlığı'na bağlanması ya da darbelere meşruiyet sağlayan TSK İç Hizmet Kanunu'nun 35. maddesinin kaldırılması konusunda bir çalışma yapmamasının hatırlatılması üzerine ise şunları söyledi:

"Bugün medya ve siyasetçilerin konuştuğu şeyler Türkiye'nin 10 yıl önce söyleyemediği şeylerdi. Bü­tün bunlar işin durmadığını gösteriyor. Çünkü bu birdenbire bitecek bir hadise değil. Bir yandan darbe dönemiyle yüzleşirken, öte yandan o dönemin anayasasıyla bu ülkeyi yönetmeye devam ediyoruz. Tüm bunlar bizim için de bir ayıptır. Bunları ortadan kaldırmak lazım. Anayasa için uzlaşma komisyo­nu çalışmaları devam ediyor.
Öte yandan 61. hükümet programına ve son yaptığımız kongrede 2023 siyaset vizyonunda hedefleri­miz arasında hukukumuzda yer alan antidemokratik hükümlerin ayıklanması konusunda milletimize ta­ahhütlerimizi ortaya koyduk. Askeri İç Hizmet Kanunu 35. maddesi dahil başkaca bu konularla irtibat­lı maddeler de olmak üzere bunlarla ilgili kapsamlı, köklü çalışmalar yapılıyor.

Çalışmalar bittikten sonra detaylarını kamuoyuyla paylaşacağız, ama şunu net söyleyebiliriz; hukukumuzun içinde ima yo­luyla bile olsa hukuk dışı adımları, yapıları çıkarmak konusunda kararlıyız. Çünkü bunlarla hukuku da, demokrasiyi de ayakta tutma imkanı yoktur. 24. dönem parlamentosu bu konularda da kamuoyunun takdirini toplayan adımlara sahne olacak. Anayasa değişikliğinde yargı birliğini sağlama konusunda da zaten AK Parti olarak kararlıyız. Bir ülke­de askeri ve sivil yargı demek iki ayrı devlet demektir. Böyle bir şey olamaz. Bu fevkalade yanlış bir du­rumdur. Bu noktada yargı birliğini tesis edecek adımın atılmasını zaten çalışmalarımız içine koymuşuz. Yeni anayasa sürecinde de arkadaşlarımız zaten bizim görüşlerimizi uzlaşma komisyonuyla paylaşa­caklar."

Bu haber 429 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,698 µs