En Sıcak Konular

Ergenekon'da 241. duruşma

8 Ekim 2012 12:42 tsi
Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, CHP milletvekilleri Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal ile emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün de aralarında bulunduğu 65'i tutuklu 274 sanıklı ''Ergenekon'' davasının 241'inci duruşması başladı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde oluşturulan küçük salonda görülen duruşmaya, emekli Tuğgeneral Veli Küçük ve eski Özel Harekat Dairesi Başkan Vekili İbrahim Şahin'in de aralarında bulunduğu 36 tutuklu sanık katıldı.

Duruşmaya, eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal ve Sedat Peker ile duruşmalardan men edilen Doğu Perinçek, gazeteci Tuncay Özkan ve CHP İzmir Milletvekilli gazeteci Mustafa Balbay'ın da aralarında bulunduğu 29 tutuklu sanık gelmedi.

Tutuksuz yargılanan eski polis müdürü Adil Serdar Saçan ile Ümit Oğuztan'ın da yer aldığı duruşmaya, tanık sıfatıyla ifadesi alındıktan sonra bugün hazır bulunması istenen eski polis Ahmet İhtiyaroğlu da katıldı.

Mahkeme Heyeti Başkanı Hasan Hüseyin Özese, Şile'de yapılan kazılarla ilgili birleşen dosyanın tutuklu sanıklarından Okan İşgör'ün savunma tanığı olan Mustafa Nemli'nin hazır olduğunu belirtti.

Özese, Nemli'nin ''Tanık olarak dinlenmek istemiyorum'' diye dilekçe verdiğini söyledi.  

-Gizli tanık olarak ifade vermek istedi-

Nemli de tutuklu sanıklardan Ulaş Özel'in üvey babası olduğunu belirterek, Özel'in annesi olan eşi tarafından ''Ulaş seni vuracak'' diye tehdit edildiğini, can güvenliği olmadığı gerekçesiyle gizli tanık olarak ifade verebileceğini söyledi.

Özese de isterse kapalı oturumda ifadesinin alınabileceğini anımsattı.

Duruşmada, Ulaş Özel'in ''Kim tarafından tehdit ediliyormuş. Ben cezaevindeyim'' sözleri üzerine Nemli, ''Annesi ve kız kardeşi tehdit ediyor. 'Ulaş içeriden çıkacak, seni öldürecek' diye.  Ben de Vatan Caddesi'ndeki emniyete gidip şikayetçi oldum'' diye konuştu.

Daha sonra ara karar alan mahkeme heyeti, tanık Mustafa Nemli'nin gizli tanık odasında, sesi ve görüntüsü bozulmadan salona yansıtılarak ifadesinin alınmasına hükmetti.

Başkan Özese'nin, Başakşehir'deki evinde yapılan aramada  kalaşnikof marka silah, buna ait 2 şarjör, 3 el bombası, bir adet aydınlatma fişeği gibi patlayıcı malzemelerin ele geçirilmesine ilişkin sorusu üzerine Nemli, Başakşehir'deki evin kiracısı olduğunu söyledi.

Nemli, şunları kaydetti:

''Bu malzemelerin eve getirilmesinden haberim yoktu. Eşim ve Ulaş'ın kız kardeşi kendi aralarında konuşurken, malzemelerin Ulaş tarafından getirildiğini duydum. Malzemelerin Ulaş'a mı yoksa bir başkasına mı ait olup olmadığını bilmiyorum. Eve yabancı insanlar da gelip gidiyordu. Annesine, bu malzemelerin gitmesini söyledim. Bana, 'Oğlumdur. getirecek' dedi. Beni 'Ulaş seni öldürecek' diye tehdit etti. Korktum. Emniyete şikayette bulundum. Bana Ulaş'ın silahları geri götüreceğini söyledi. Ulaş ile aramız bozuk. Konuşmuyoruz.''

Duruşmaya öğlen arası verildi.

aa


Bu haber 550 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,442 µs