En Sıcak Konular

Baydemir: Arınç'ın bendeki yeri farklı

8 Ekim 2012 11:42 tsi
Baydemir: Arınç'ın bendeki yeri farklı "Bendeki yeri farklı" dediği Bülent Arınç için, Osman Baydemir'in bir ilki gerçekleştirmesi gözlerden kaçmadı.

Uzun süredir hiçbir hükümet yetkilisini karşılamaya gitmeyen Baydemir'in, Arınç için bu kararını çiğnemesi dikkat çekerken, konuşmasında yer verdiği "Aynı Peygamber’e secde ediyoruz." cümlesi kafalarda soru işareti oluşturdu.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç’ın üç gün önceki ziyaretinde yine bir ilki gerçekleştirdi.

Uzun süredir hiçbir hükümet yetkilisini karşılamaya gitmeyen Baydemir, Arınç için bu kararını çiğnedi ve havalimanına karşılamaya gitti. Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti’nin düzenlediği 27. Başarılı Gazetecilik Ödül töreninde de yan yana oturan ikilinin sıcak sohbeti dikkat çekti. Konuşmasına konuklara Kürtçe “Kentimize hoş geldiniz” diyerek başlayan Baydemir, “Çok dilli, çok kültürlü, çok inançlı bir toplum mozaiğinde yaşıyoruz. Neden bu kavga? Aynı Rabbe inanıyoruz. Aynı Peygamber’e secde ediyoruz. İnancım o ki; sadece yaptıklarımızdan değil, yapmadıklarımızdan da bir gün mesul olacak, hesaba tutulacağız. El birliği ile kardeş kavgasını durdurabiliriz” dedi.

Arınç ise, Baydemir’in konuşmasına atıfta bulunarak, Baydemir’in gönlünden koptuğuna inandığı samimi düşüncelerine aynen iştirak ettiğini ifade etti. Baydemir’e teşekkür eden Arınç, “Gönlümüzde yanan sıcaklığın, mutlaka bizi barışa huzura, bu ülkede kardeşliği doyasıya yaşayacağımız günlere yakınlaştırmasını diliyorum. Hükümet olarak bize ne düşüyorsa bunu yapacağız ama gazeteci arkadaşlarımdan da Sayın Baydemir’in konuşmasının ana unsuru olan huzuru, barışı, dostluğu, birbirimizi anlamayı, sesimizi yükselterek biraz daha gür sesle konuşmamız lazım” dedi.

Arınç ve Baydemir, Erdebil Köşkü’ndeki akşam yemeğinde biraraya geldi. Taraf'a göre; Baydemir’in Arınç’a büyük sempati duyduğu gözlendi. Baydemir, bu durumu şöyle özetledi: “Sayın Arınç ne zaman Diyarbakır’a gelse, bizi ziyaret etti. Ayrım yapmadı, valiliğe de gitti, belediyeye de geldi. Takdir ettiğim bir siyasetçidir. Gecede çok önemli bir konuşma yaptı. Çok duygusal biri, yürekten konuşan biri. Verdiği mesajların kişisel mesajları olduğu inancındayım.”

Taraf


Bu haber 733 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,528 µs