En Sıcak Konular

Amerikalı turistler Erdoğan'dan ne istedi?

6 Ekim 2012 21:14 tsi
Amerikalı turistler Erdoğan'dan ne istedi? "O sırada Amerika seyahatim var. Onu da öğrenmişler. 'Şimdi Amerika'ya gidiyorsunuz, bir de bunu Obama'ya anlatın' dediler."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'un Bağcılar ilçesindeki özel bir hastane kompleksinin açılış töreninde yaptığı konuşmada, yatırım tutarı 150 milyon doları bulan bu dev sağlık tesisinin Türkiye'ye kazandırılmasında emeği geçenleri tebrik ederek, 4 ayrı bölümden oluşan bu büyük kompleksin 470 yatağı, 246 poliklinik odası ve diğer pek çok özelliğiyle Türkiye'de sağlık alanında standartları oldukça yükseğe taşıdığını belirtti.

Başbakan Erdoğan, devletin sosyal devlet özelliğine, şefkatli devlet niteliğine çok büyük önem verdiklerini belirterek, ''Vatandaşına en kaliteli eğitim, sağlık hizmetini sunamayan bir devlet, görevini hakkıyla yerine getiremiyor demektir'' dedi.

OBAMA'YA ANLATMAMI İSTEDİLER
Sultanahmet Camisi'nde bir gün cuma namazı çıkışında turist grubunun kendisine el salladığını anlatan Erdoğan, şöyle devam etti:
''Yaklaştım yanlarına, nereli olduklarını sordum. Amerikalı olduklarını söylediler. Fakat konuyu biliyorlar. Öğrenmişler. Bana dediler ki, 'Siz bu sağlık reformunu nasıl yaptınız?'. Ben de kendilerine anlattım.
O sırada Amerika seyahatim var. Onu da öğrenmişler. 'Şimdi Amerika'ya gidiyorsunuz, bir de bunu Obama'ya anlatın' dediler.
Ben de bu olayı seyahatte Obama'ya anlattım. O da gülmeye başladı. Ama kararlıydı. Zor da olsa sonunda sağlık reformunu gerek kongreden gerekse senatodan geçirdi.''

TÜRKİYE BÖYLE BİR ÜLKE
Başbakan Erdoğan, dikkat çekici bir örneği de paylaşmak istediğini ifade ederek, geçen haziran ayında Gülsüm Tunç adında bir vatandaşın 112 Acil Hattı'nı aradığını, bir yakınının Güney Amerika'ya iş için gittiği ve orada bayılarak hastaneye kaldırıldığı yolunda bilgi aldıklarını ancak kendisine ulaşamadıklarını söylediğini belirtti.
Sağlık personelinin konuyu araştırdığını, Güney Amerika'da beyin kanaması geçirdiği belirlenen vatandaşın 20 gün takip edildiğini, durumu ağırlaşınca 4 uçuş personeli, 2 doktor ve bir acil tıp teknisyeninden oluşan ekibin 36 saat 10 dakikalık uçuşun ardından hastayı Türkiye'ye getirdiğini anlatan Erdoğan, '' 6 haftalık bir tedavinin sonunda kardeşimiz hayati tehlikeyi atlatıyor ve kendi ihtiyaçlarını karşılayabilir hale geliyor. Türkiye artık böyle bir ülke'' dedi.
SIKIYSA VATANDAŞ KAPIDAN ÇEVRİLSİN
Sağlık hizmetinin özel sektörle de birleştirildiğini, hiçbir hastane kapısının vatandaşa kapalı olmadığını anlatan Erdoğan, "Şu anda sıkıysa benim vatandaşım bir hastaneye gitsin ister özel ister devlet, kapıdan geri çevrilsin, çeviremezler" dedi.
Şehir hastaneleri

25 ilde farklı alanlardaki sağlık hizmetlerinin aynı yapı içinde verildiği yeni bir modele geçileceğini vurgulayan Erdoğan, "Bu benim aslında 9 yıl önceki hayalimdi ama ne yazık ki hala bunu gerçekleştiremedik. Ama şimdi adımlarını attık. Bazı Danıştay'da vesaire engellemeler oluyor. Bunları da aşmak suretiyle süratle ihalesini yaptığımız şehir hastaneleriyle işe başlıyoruz" diye konuştu.

A.A. 



Bu haber 927 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,350 µs