En Sıcak Konular

Avrupa'ya göç akını özel kuvvetle önlenecek

6 Ekim 2012 20:11 tsi
Avrupa'ya göç akını özel kuvvetle önlenecek Tunus Cumhurbaşkanı Munsif el-Merzuki, Malta'daki 5 5 Diyaloğu Zirvesi'nde, güney ülkelerinden kuzeye göçün önlenmesi için "özel kuvvet" oluşturulması önerisinde bulunduğunu ve liderlerin öneriyi kabul ettiğini belirtti.

         Merzuki, Malta'nın başkenti Valetta'da, Avrupa'nın ve Afrika'nın Akdeniz kıyısındaki bazı ülkelerden oluşan 5 5 Diyaloğu Zirvesi'nden sonra yaptığı açıklamada, "Kalkınmadan, enerji ağlarından bahsetmek güzel ancak benim için en acil durum göç" dedi. 

         Tunus Cumhurbaşkanı katılımcıların, denizdeki göçmen trajedisine son vermek için göçün önlenmesi ve insanların hayatının kurtarılması konusunda özel kuvvet oluşturulması önerisini onayladığını belirtti. 

         Merzuki, teknelerin batması sonucu Tunuslu, Libyalı gençlerin hatta çocukların öldüğünü belirterek, "Bu insanlık dramı kabul edilemez. Hiçbir ekonomik kalkınma bunun bedelini ödeyemez" dedi. 

         Çaba ve kaynakların paylaşılması gerektiğini belirten Merzuki, ülkelerin özellikle denizdeki göçmen trajedilerini önlemek için bir plan üzerinde birleşmesi gerektiğini vurguladı. 

         Özel kuvvetle ilgili teknik ayrıntıları görüşmek amacıyla Tunus'un güvenlik, göç ve insani işlerden sorumlu bakanlar düzeyinde bir toplantıya ev sahipliği yapmayı planladığını belirten Merkuzi, asıl konunun önce siyasi plan üzerinde anlaşılması olduğunu, daha sonra ayrıntıların görüşüleceğini söyledi. 

         Merzuki, ekonomik kalkınma konusunda gençlerin büyük istekleri olduğunu ancak mucize yaratılamayacağını belirterek gençlerden sabırlı olmalarını da istedi.

A.A. 



Bu haber 857 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,874 µs