En Sıcak Konular

'Top atana gül atmamız akla ve mantığa ihanettir'

6 Ekim 2012 19:00 tsi


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Bu top mermilerinin kazaen düştüğünü iddia etmek tam anlamıyla Baas ahlaksızlığı ve sefaletidir. Vatan ve milletimize açık bir saldırı oluyorken, top atana da gül atmamız akla ve mantığa ihanettir" dedi.  

MHP Lideri Devlet Bahçeli, İlkadım Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası'nın açılış törenine katıldı. Devlet Bahçeli burada yaptığı konuşmada Suriye meselesine değindi. Türk milletine gelebilecek her türlü saldırı veya yönelebilecek tehdidin anında cevap bulması ve karşılığını alması gerektiğini belirte Bahçeli, "Bildiğiniz gibi, geçtiğimiz çarşamba günü Suriye tarafından atılan top mermisi Şanlıurfa ilimizin Akçakale ilçesine isabet etmiş, maalesef 3'ü çocuk 2'si kadın olmak üzere 5 kardeşimiz hayatını kaybederken 13 vatandaşımız da yaralanmıştır. Öncelikle Suriye'nin bu kirli ve alçak saldırısını yeniden kınıyor; ebediyete intikal eden kardeşlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet; ailelerine ve milletimize başsağlığı, yaralılara ise acil şifalar diliyorum. Akçakale'deki menfur saldırı şüphesiz ki çok önemlidir ve ihmale gelmeyecektir. Vatandaşlarımızı direkt hedefine alan bu hunhar girişim, meşru müdafaa çerçevesinde cevapsız bırakılmamıştır. Değişen angajman kuralları kapsamında Türk Silahlı Kuvvetleri anında Suriye'ye cevap vermiş ve bu yapılan saldırının kimsenin yanına bırakılmayacağını göstermiştir. Bu kesinlikle olması lazım gelen bir husustur. Suriye'den vatanımıza ve insanımıza yönelen tehdit dalgası, ilk başta sınır şehirlerimizi etkilemektedir. Muhaliflerle rejim güçleri arasındaki kanlı dövüş maalesef bu yolla Türkiye'ye de sıçramaktadır. Suriye'deki olaylar tırmanmakta, bölgesel kanama durdurulamayacak noktaya doğru gitmektedir. Suriye'den kaçan mülteciler sınırlarımıza yığılmakta ve hazırlanan kamplara yerleştirilmektedir. Hatay başta olmak üzere sınır illerimiz diken üstündedir. Huzursuzluk ve belirsizlik buraları tesiri ve hakimiyeti altına almıştır" diye konuştu.  

  "TÜRK DIŞ POLİTİKASI ISLAH EDİLMELİ"

  Suriye'nin PKK'yı, Türkiye'nin de muhalifleri destekleyerek neticesi kan ve can kaybı olan bir kör dövüşünün içine girildiğini kaydeden Bahçeli, "Zaten sorun alanı olan sınır bölgelerimizdeki gelişmelerin Türkiye'nin hayrına olmayacağı açık ve ortadadır. Türkiye'ye yönelik mülteci akını istikrarsızlıkları da beraberinde getirmiştir. Bunlar arasında, muhtemeldir ki en başta Suriye ve diğer ülke ajanları cirit atmaktadır. Suriye'deki olaylar Türkiye'nin varlığını ve birliğini olumsuz etkilemektedir. Kanlı örgüt maşaları Şam yönlendirmesi altında cinayetlerini planlamaktadır. Beşşar Esad tıpkı babası gibi, bölücü örgüte kol kanat gererek saldırılarını yönlendirmektedir. Ortadoğu'daki isyandan nemalanarak provokasyonlarını yayma amacında olan terör örgütü, Suriye muhaliflerinin desteklenmesine karşı bir kirli cevap olarak kullanılmaktadır. Suriye, Irak ve İran ile Türkiye arasında köprülerin atılması yaraları derinleştirecek ve milletimizin açık hedef olmasını daha da temellendirecektir. Özellikle Suriye terörü araç olarak kullanan bir devlet olarak yıllardır varlığını sürdürmektedir. Bu itibarla AKP'nin hayalden sıyrılması, izlediği dış politika konseptinin hatalı olduğunu kabul ederek girdiği engebelerle dolu ve milletimize ağır külfetler getirecek istikametten çıkması gerekmektedir. Taşları daha fazla oynatmadan AKP komşu coğrafyalarla ilgili politikalarını tamir ve tashih etmelidir. Bize göre Türk dış politikası ıslah edilmeli, milli hedeflerin rayına yeniden oturtulmalıdır" şeklinde konuştu.  

  "BAAS AHLAKSIZLIĞI"

  "Görüyorsunuz ki, AKP hükümetinin attığı yanlış adımlar, aldığı çarpık kararlar, girdiği tehlikeli ilişki ağları Türk milletini adeta hedef tahtası haline getirmiştir" diyen Bahçeli, "Suriyeli muhaliflere sınır bölgelerimizde barınma alanları açılması ve bunlara açıktan destek sağlanması milletimiz ve vatan topraklarımız için ilave riskler doğmasına neden olmuştur. AKP hükümetinin Suriye'nin içişlerine bu kadar müdahil olması doğru ve meşru bir durum olmadığı tartışma götürmez bir gerçektir. Bu ülkenin sabır ve haya eşiğini aşan tahrikleri artık telafisi olmayacak bir sınıra dayanmıştır. Hatırlarsanız 22 Haziran'da Suriye karasuları dışında eğitim uçuşunda bulunan bir RF-4 Fantom tipi uçağımız düşürülmüş ve iki pilotumuz şehit edilmiştir. Bununla birlikte sınır şehirlerimize belirli aralıklarla sekiz top mermisi düşmüş ve en sonunda Akçakale'de beş vatandaşımız hayatından olmuştur. Dün ise Hatay'ın Yayladağı ilçesi kırsalına Suriye yönünden gelen yeni bir top mermisi isabet etmiştir. Bu top mermilerinin kazaen düştüğünü iddia etmek ise tam anlamıyla Baas ahlaksızlığı ve sefaletidir" ifadelerini kullandı.  

Bu haber 700 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,312 µs