En Sıcak Konular

'Gazı da freni de iyi ayarladık '

6 Ekim 2012 11:44 tsi
'Gazı da freni de iyi ayarladık ' Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, "Artık ekonomi de gazı, freni ve vitesi de iyi ayarlamamız gerekiyor. Türkiye bu ayarları iyi götürdüğü için türbülanslardan az etkilendik."

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Anadolu Aslanları İşadamları Derneği(ASKON) Bursa şubesinin Kongresi'ne katıldı. Bakan Faruk Çelik, güdeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bakan Faruk Çelik, müteşebbislik ruhunun önemine vurgu yaparak, "Türkiye cumhuriyeti kurulunun sonunda serbest ekonomiye geçti. Özellikle son 10 yılda, yani AK Parti döneminde özel sektöre yönelik bir yapı inşa edildi.

Ana gündem maddelerinin terör olduğunu ifade eden Çelik, terörün bahanesini otardan kaldırmak üzere çalıştıklarını anlattı. Bakan Çelik, "Bu kapsamda kültürel hakları da verdik. 10 yıldır otaya konan hizmetler otaya konulduğunda teröre söyleyecek hiçbir şeyi yok. Geçmişte de vatandaşlar arasında bir fark yoktu ama ekonomik olarak bazı aksaklıklar vardı. Terörist başka, terör zemini başka bir şey. Terörle mücadeleye her hükümet sürdürdü bizde sürdüreceğiz. Ama terör zemin ile mücadelede dikkatli olmalıyız. Terör halk nezdinde destek bulmamalı. Bu kapsamda çalışmalarımızı herkes üzerine düşeni yerine getirip kardeşliğimiz pekiştirirken, tererle mücadelemizi de sürdürmeliyiz. Bu gün Güneydoğu'da ki vatandaşımızın da Batıdaki vatandaştan da duyarlılık bekliyoruz." şeklinde konuştu.

Ekonomik veriler hakkında da değerlendirmelerde bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, artık devletlerin kredi limitesinin sorgulandığı bir döneme girildiğini belirterek. "IMF'e göre küresel büyüme yüzde 3,5 olarak gerçekleşecek. Euro bölgesinin büyüme tahmini ise binde 3 küçülme olarak tahmin ediliyor. Krizin ilk yıllarında sorun finans sektöründe idi, bu gün devletlerin kredibilitesi sorgulanıyor. Çin Hindistan ve Brezilya gibi ülkeler büyüme tahminlerini revize etmek zorunda kaldılar. İşte bu ortamda artık ekonomi de gazı, freni ve vitesi de iyi ayarlamamız gerekiyor. Türkiye bu ayarları iyi götürdüğü için türbülanslardan az etkilendik. Yapılan reformların bunda büyük etkisi var." değerlendirmesinde bulundu.

"HEDEFİMİZ, 2023'TE İŞSİZLİĞİ YÜZDE 5'E İNDİRMEK"

İşsizlik konusunda Türkiye'yi birçok ülkenin model olarak gördüğün anlatan Faruk Çelik, "4 yılda 4 milyon istihdam ettik. Şimdi ise mesleki eğitim herkese açıldı. Bunun yanında iş başı eğitim veriliyor. İşbaşında 6 ay çırak ve stajyer eleman olarak ücretli ve sigortasını biz ödeyelim, siz meslek sahibi edin. Mesleği olmayana iş yapma imkanı olmayanlar varsa onlara da devlet sosyal devlet hizmeti veriyor. İstihdam yeni teşvik konuları ile bu konuda da önemli işler yapılıyor. İstihdama yansımaları da var. Hedef 2023 yılında işsizliği yüzde 5'e indirmek. Bunu laf olsun diye konuşmuyoruz." şeklinde konuştu.

ASKON Başkanı Mustafa Koca ise işadamları olarak ekonomik alamda katma değer üretmek zorunda olduklarını belirtti. "Hangi hüküme gelirse gelsin hangisi iktidarda olursa olsun. Bu toplumun refah ve mutluluğunu sağlamak durumunda bizlerde hayatı doğru idame etmeliyiz." ifadelerini kullandı.



Bu haber 687 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,970 µs