En Sıcak Konular

'Yeni savaşın sorumlusu İsrail olur'

6 Ekim 2012 10:02 tsi
'Yeni savaşın sorumlusu İsrail olur' El-Ezher Şeyhi'nden Mescid-i Aksa uyarısı

El-Ezher Şeyhi Ahmed Tayyib, Siyonist yönetimin askerlerinin Mescid-i Aksa'nın avlusuna baskın yapması ve namaz kılanları güç ve gaz bombası kullanarak dağıtmasına ilişkin, ''Buraya yapılacak bir taciz yalnızca bölgeyi değil bütün dünyadaki güvenliği ve istikrarı tehdit eder'' ifadesini kulandı.

Ezher Şeyhi Ahmed Tayyib, yazılı açıklamasında, ''Siyonist yönetimin askerlerinin Mescid-i Aksa'nın avlusuna baskın yapması ve namaz kılanları güç ve gaz bombası kullanarak dağıtması'' olarak tarif ettiği olayı kınadı.

Tayyib, ''Siyonist yönetim''in bu tavrının dinler arası çatışmaya sebep olacağı ve yeni bir savaş çıkması halinde sorumluluğunun tamamen İsrail'e ait olacağını ifade etti.

Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın aşılamaz kırmızı çizgileri arasında olduğunu hatırlatan Tayyib, ''Buraya yapılacak bir taciz yalnızca bölgeyi değil bütün dünyadaki güvenliğe ve istikrarı tehdit eder'' uyarısında bulundu.

Tayyib, ''Siyonist yönetim Mescid-i Aksa'nın İslam ve Arap dünyasının en mukaddes varlıkları arasında yer aldığını idrak etmeli'' ifadeleriyle Mescid-i Aksa'ya yapılan ihlallerin ve düşmanca planların 1,5 milyar Müslüman'ı provoke ettiği konusunda uyardı.

Uluslararası toplum ve Müslüman toplumlara Mescid-i Aksa'ya yapılan ihlallere karşı acil müdahaleye çağıran Tayyib, Mescid-i Aksa'nın bütün insanlığın, Hristiyanların ve Müslümanların ortak mirası olduğu belirtti.

Tayyib, dünyadaki bütün özgürlükçüleri, Arapların Kudüs ve Mescid-i Aksa'daki haklarını almaları konusunda destek olmaya çağırdı.

Tayyib, bilgin Yahudilere yönelik de ''Tarihten ders alın. Yalnızca İslam ülkelerinde, Müslüman uygarlıklarında sıkıntılarınız sonlandı'' hatırlatmasını yaptı.

Bu haber 1,429 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,760 µs