En Sıcak Konular

Atalay: Her zaman barıştan yanayız

5 Ekim 2012 13:46 tsi
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Başbakanlık tezkeresinin TBMM'de kabul edilmesine ilişkin, ''Türkiye savaş heveslisi, savaş isteyen bir ülke değildir. Her zaman barıştan yanayız'' dedi.

Atalay, partisinin Kırıkkale İl Başkanlığı'nı ziyaretinde yaptığı açıklamada, TBMM'deki tezkere görüşmelerinin kapalı bölümünün, her partinin rahatça düşüncelerini söylediği bir ortamda gerçekleştirildiğini bildirdi.

Tezkerenin 320 oyla kabul edildiğini hatırlatan Atalay, şöyle devam etti:

''Türkiye savaş heveslisi, savaş isteyen bir ülke değildir. Her zaman barıştan yanayız. Bu bir savaş tezkeresi olarak algılanmasın. Bunu önemli görüyoruz ama Türkiye aynı zamanda kendi hak ve hukukunu, vatandaşlarının hak ve hukukunu, sınırlarını en etkili, en iyi şekilde korumaya muktedir büyük bir ülkedir. Daima bunun hassasiyeti içindedir. Daima böyle olmuştur ve bundan sonra da böyle olacaktır. Bu tezkere hem caydırıcılık hem de muhtemel gelişmelere hazırlıklı olma açısından hükümetin elinde bir enstrümandır, bir imkandır.''

Akçakale'ye düşen top mermileri

Atalay, Türkiye'nin, Suriye sınırından Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesine düşen top mermileriyle ilgili en şiddetli şekilde yanıt verdiğini anlattı.

Angajman koşullarının daha önce değiştirildiğini anımsatan Atalay, şunları kaydetti:

''Kısa süre önce değişen angajman koşullarına göre misilleme yapıldı ama Türkiye hassasiyetini sürdürüyor. Bu konularda daima uluslararası camia ile ortak hareket ediyoruz. Uluslararası kuruluşları o akşam bilgilendirdik. Başbakanımızın başkanlığında saatler süren değerlendirmelerimiz oldu. Birleşmiş Milletler (BM) ile NATO başta olmak üzere uluslararası bütün girişimler yapıldı. Hükümetimizin uyarısıyla o gece Avrupa saatiyle 22.00'de toplanıldı ve NATO'dan karar çıkarıldı. Çok etkili ve alışık olunmayan bir karardı. BM gerekli girişimlerde bulundu. İkili görüşmeler yapıldı.

Suriye ile bizim 910 kilometrelik bir sınırımız var. Uzun bir sınır. Suriye'nin içinde büyük bir karışıklık var. Otoritenin sağlanamadığı bir ortam yaşanıyor. O sınır boyunda zaman zaman istenmeyen olaylar yaşanabiliyor. Zaten Türkiye'de Suriyeli göçmen sayısı 100 bini buldu diyebiliriz. Böyle bir ortamı yaşıyoruz. Olup biteni bu şekilde değerlendirmemiz lazım. Gerekli görüşmeler, toplantılar yapılıyor. Güvenlik birimlerimiz her hassasiyeti zaten koruyor, gerekli tedbirleri alıyorlar. Bir endişe, bir problem yok.''

AK Parti 4. Büyük Olağan Kongresi

Atalay, 30 Eylül'de yapılan AK Parti 4. Büyük Olağan Kongresi'nin Türkiye çapında değil, dünya çapında bir kongre olduğunu bildirdi.

Çok sayıda yabancı konuğun kongreye katıldığını hatırlatan Atalay, burada önemli mesajlar verildiğini dile getirerek, şunları söyledi:

''Bu kongre şunu ifade ediyor; AK Parti'nin Türkiye'de yapacağı çok iş var. 10 yıllık hükümetlerimiz döneminde yaptığımız reformlar, 2002 yılının Türkiye'sinde başlayan ve bugünlere gelen bir durumdur. Bu geldiğimiz yerden 2023'e vizyon belirledik. İnşallah Cumhuriyet'imizin kuruluşunun 100'üncü yıl dönümü, Türkiye'de çok farklı şekilde değerlendirilecektir. Türkiye o zaman dünyanın daha önde ülkelerinden biri olacaktır. Türkiye şunu gördü; 10 yıllık iktidarız ama heyecanımız ve söyleyecek sözümüz çok. Öyle muhalefet gibi eleştirilerle meşgul değiliz. Vizyon ve projeler üretiyoruz. Gelecek planlarımız var. Türkiye için büyük hayallerimiz, planlarımız, düşüncelerimiz var. Kongremizde bunları ortaya koyduk. Hamdolsun hiçbir şekilde aksama yaşanmadı. Kongremize 40 bin kişi katıldı.

Dün ilk Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) toplantımızı yaptık. Merkez Yürütme Kurulu'nun (MYK) tespitini yapmış olduk. Bu tabii ki, bizde Genel Başkanın yetkisindedir. Ekibi o belirler. Herkesten teklifler aldı, teklifleri değerlendirdi. Kendisi yeni 12 kişilik MYK'yı belirledi. Hayırlı ve uğurlu olsun. 5 kişi değişmiş oldu. Ancak çok olgun, sağlam, yeni, çok dinamik bir MYK ve MKYK oldu. Partimiz açısından yeni bir başlangıç. Yeni yasama yılına girerken daha büyük bir AK Parti ile çalışmalara başladık.''

Atalay, TBMM'de, yeni yasama yılının başladığı gün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yaptığı konuşmanın önemli olduğuna dikkati çekerek, bu konuşmayı, ''bilge, birikimle olgunlaşmış bir devlet adamının konuşması'' diye niteledi.

aa

Bu haber 653 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,288 µs