En Sıcak Konular

YPG Kamışlı'da 2. tugayını kurdu

5 Ekim 2012 10:02 tsi
YPG Kamışlı'da 2. tugayını kurdu Terör örgütü PKK'nın Suriye'deki kolu olan Halk Savunma Birlikleri (YPG) ikinci tugayını Kamışlı'da oluşturdu.

Tugayın görev bölgesi ise Türkiye sınırı ve sınır köylerinin güvenliği.

Birinci tugayını Kuzey Suriye'de Eylül ayında Afrin'de kuran terör örgütü ikinci tugayını da şehit Sarya adıyla Kamışlı'da kurdu.

Halep'in Kürt nüfusunun yoğun olduğu mahallelerde koruma ve devriye görevi yaptığı belirlenen birinci tugayı Eylül ayında kurulmuştu.

Terör örgütünün İmralı'da mahkum lideri Abdullah Öcalan'ın 15 bin kişilik ordu kurun çağrısından sonra kurulan tugayların elemanları kalaşnikof, bixi ve tamburalı tabir edilen otomatik tüfeklerle donatıldı.

Terör örgütü PKK'ya yakınlığı ile bilinen Fırat Haber Ajansı'nın sitesinde ilan edilen YPG'nin ikinci tugayının görev bölgesi de açıklandı. Tugayın görev bölgesi Türkiye sınırı ve sınır köylerinin güvenliği.

Açık alanda kadın ve erkeklerden oluşan gönüllülerden oluşturdukları söylenen tugay mensupları sabahın ilk ışıkları ile silahlı eğitime başlıyor. Şehit Sarya adını verdikleri tugayın sorumluluk bölgesinin ise Kuzey Suriye'de Kürt köylerinin güvenliği olduğu ilan edildi. Tugay mensuplarının Türkiye'den sızma yapan ÖSO militanları ile çatışmaya girdikleri, Zaman zaman da sınır bölgesinde görev yapan Türk askerleri tarafından açılan ateşlerle can kaybı verdikleri belirtildi.

PKK'nın Suriye'deki uzantısı olan YPG'nin 19 Temmuz tarihinden itibaren Kuzey Suriyede bir çok kentin yönetimini ele geçirdiği haberleri gelmişti. YPG'nin bu bölgelerde Halk meclisleri oluşturdukları, halk meclislerinin de Yüksek Kürt Konseyini oluşturduğu, Halk Savunma Birliklerinin de Kürt Yüksek Konseyi'nin silahlı kolu olduğu belirtildi. Suriye'de rejim muhaliflerinin ayaklanma başlattıktan sonra Temmuz ayında YPG'nin kuruluşunun ilan edildiği açıklanmıştı.

gazeteport


Bu haber 1,438 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,618 µs