En Sıcak Konular

İstanbul'da 65 kişilik sınıf isyanı!

4 Ekim 2012 14:56 tsi
Sultangazi'deki bazı ilkokul ve ortaokulların sınıflarındaki öğrenci sayısının yer yer 65'e kadar çıkması velileri isyan ettirdi. Nefes almanın bile zorlaştığı sınıflarda öğrencilerin nasıl başarılı olacağı merak konusu…

17 Eylül Pazartesi günü yeni eğitim sistemiyle açılan okullarda üçüncü haftayı geride bırakmasına rağmen özellikle İstanbul'un geri kalmış bölgelerindeki bazı okullarında ciddi sıkıntılar yaşanıyor. Aynı sırada 3 -4 öğrencinin yan yana oturduğu Sultangazi'nin geçen yıldan kalan sorunu olarak hâlâ devam ediyor.

Sultangazi'deki bazı ilkokul ve ortaokulların sınıflarının 60'ın üzerinde oluştuğu ve öğrencilerin aynı sırada 3-4 kişi oturduğu öğrenildi.

Çocuklarının kalabalık sınıflarda eğitim almasından ciddi rahatsızlık duyduklarını ifade eden ve yetkililere endişelerini dile getiren öğrenci velileri, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne müracaatta bulundu. Aileler yetkililerden bu sorunun bir an önce çözülmesini istiyor.

Sultangazi İsmetpaşa Mahalle Muhtarı Bayram Döğer, yaptığı açıklamada, özellikle okul sayısının yetersiz olduğunu ve bazı okullarda öğrenci sayısının 60-70 kişi olduğunu ifade etti.

GEÇEN YILKİ SORUN SÜRÜYOR

Sultangazi'deki ilkokul ve ortaokullardaki sınıfların kalabalık olması bu yılın sorunu değil. Kalabalık sınıf sorunu 2011-2012 eğitim öğretim yılında da Sultangazili öğrencileri olumsuz etkiledi.

HASTALIKLARA DAVETİYE ÇIKARIYOR

Okullarda sınıfların kalabalık olması bulaşıcı hastalıklara da davetiye çıkarıyor. İdeal sınıf mevcudunun 30 civarında öğrenciden oluşması gerektiğini belirten doktorlar, kalabalık sınıflarda hastalığın büyük tehlike oluşturduğunun altını çiziyor.

Çocuk doktorları, “Kalabalık sınıflarda, solunum yoluyla bulaşan hastalıklar daha kolay yayılır. Sınıf mevcudu arttıkça, ortamda hijyeni sağlamak zorlaşacaktır. Ayrıca, çocuklarımızın çok hareketli olduğu düşünülürse, düşme, çarpma gibi kazalar ve bunların sonucunda burkulma, yaralanma gibi sorunlar daha sık ortaya çıkar” diyor.

“ARA SINIFLAR KALABALIKLAŞTIRILARAK ÇÖZÜLECEK”

İstanbul Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, okullar açılmadan önce sınıfların kalabalık olmasına yönelik açıklama yapmış ve kalabalık sınıf sorununu birinci sınıfları 60'a çekip, ara sınıfları kalabalıklaştırarak çözeceklerini söylemişti.

Yıldız, şöyle konuşmuştu: “Geçen yılki birinci sınıfların kapasitesini arttırıyoruz. Bu olursa sınıf mevcudumuz 100'ü bile aşabilir. Bu durumda da diğer ara sınıfları birleştirebiliriz. Onların mevcutlarını 40, 50 ya da daha fazla yapabiliriz. Ara sınıfların 3-5'ini birleştirmekten başka çaremiz kalmayabilir. Birinci sınıfları hiç değilse bu durumda 55-60'a çekeriz. En pratiği bu. Neden böyle yapıyoruz? Çünkü her sınıf seviyesinde artış yok. Sadece birinci sınıfta var. Yönetim idare olarak bunu dağıtmalı.”

HABER 7



Bu haber 697 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,013 µs