En Sıcak Konular

''Türkiye'nin sabrı sınanmasın''

4 Ekim 2012 11:07 tsi
''Türkiye'nin sabrı sınanmasın'' Bakan Bağış, Suriye'den Akçakale'ye açılan top ateşini değerlendirdi.

Akçakale'de yaşanan olayla ilgili değerlendirmelerde bulunan Avrupa Birliği (AB) Bakanı Egemen Bağış, Türkiye'nin büyük devlet olmanın gerektirdiği şekilde hareket edeceğini söyledi. Saldırıya misliyle karşılık verildiğini belirten Bağış, "Hiç kimse sabrımızı sınamaya kalkmasın." dedi.
 
Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen 20. İnsan Yönetimi Kongresi başladı. Kongrenin açılışında konuşan Bakan Egemen Bağış, dün Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde yaşanan olayla ilgili açıklamalarda bulundu. Bölgede ciddi bir hareketliliğin yaşandığını belirten Bağış, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bölge insanlarının güvenliği açısından önemli bir konuyu ele aldıklarını dile getirdi. Türkiye'nin 1000 yılı aşkın devlet geleneğinin gerektirdiği şekilde hareket edeceğini belirten Bağış, "Türkiye kendi topraklarına yapılan saldırıya misliyle cevap vermiştir. Bundan sonra büyük devlet olmanın mutlaka gereğini yerine getirecektir. Ama bu kararlar kolay kararlar değildir. Bu işler 'savaşa hayır ya da savaşa evet' gibi romantik söylemlere bırakılacak kadar hafif kararlar değildir .Bunların bütün artıları, eksileri, etkileri tartışılır. Türkiye Cumhuriyeti devleti en doğru kararı verir." diye konuştu.

Uluslararası camianın bu konuda aktif hareket etmesi için diplomasi çabası sürdürüldüğünü hatırlatan Bağış şöyle devam etti: "Dün akşam toplanan NATO Türkiye'nin yanında olduğunu ifade etti. Barışı sağlamak için doğru adımları atacağız. Hiç kimse Türkiye'nin sabrını sınamaya kalkmasın. Test etmeye kalkanlar geçmişte olduğu gibi bugün de gerekli cevabı alırlar. Hiç kimse manipülasyona da kalkışmasın. Suriye'nin dost ve kardeş halkıyla bir sorunumuz yok. Hiç kimsenin toprağında enerji kaynaklarında gözümüz yok. Türkiye bin yılı aşkın devlet geleneğinin gerektirdiği şekilde hareket edecektir."

cihan


Bu haber 704 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,038 µs