En Sıcak Konular

Akçakale'de son durum

4 Ekim 2012 10:13 tsi
Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde gergin bekleyiş sürüyor. Sınırdan top atışları devam ederken halk güvenlik gerekçesiyle dışarı çıkmıyor. Bu arada hayatını kaybedenler toprağa verildi.

AKÇAKALE'DE HAYAT NORMALE DÖNDÜ

Akçakale ilçesinde sabah saatlerinden itibaren hayat kısmen normale dönmeye başladı. Kimi esnaf iş yerlerini açarken, çalışanların da işine gittiği görüldü.

Patlamanın yaşandığı Yenimahalle ise gün ışıklarıyla birlikte basın mensuplarının akınına uğradı.

Akçakale'de ölenlerin isimleri belli oldu!

Patlamanın meydana geldiği tek katlı evde bulunan anne 39 yaşındaki Zeliha Timuçin ile çocukları Hatice (14), Zeynep (8) ve Ayşegül (12) ile komşusu Gülşen Özer'in (40) yaşamını yitirdiği belirlendi. Yaralanan 13 kişiden 3'ünün hastanede ayakta tedavilerinin ardından taburcu edildiği öğrenildi.

HAYATINI KAYBEDENLER TOPRAĞA VERİLDİ

Zeliha Timuçin, çocukları Zeynep, Ayşegül ve Fatoş Timuçin'in cenazeleri erken saatlerde hastaneden alınarak, Bolatlar köyünde toprağa verildi. Timuçin ailesinin yakınları, gazetecilerin çekim yapmasını istemedi.

YARALILARIN İSİMLERİ
 
Tedavisi süren ve 2'sinin sağlık durumu ağır olan yaralıların isimleri ise şöyle: Polis memurları Deniz Çakır, Ali Çolak, İskender Türker ile Meryem Timuçin, Özlem Özer, Mustafa Berkant, Mehmet Sonuç, Aysel Timuçin, Şeyma Özer ve Hatice Timuçin.

TEDİRGİN OLANLAR EVİNİ TERKEDİYOR

Top atışlarından dolayı evde kalmadıklarını, tarlalarda çadırda kalacaklarını belirten vatandaşlar, saldırıların durdurulmasını istedi.

Timuçin ailesine ait evde toplanan vatandaşlar ise uzun süre olay yerinden ayrılmadı. Yeni bir saldırının yapılmasından korktuklarını ifade eden vatandaşlar, ilçede güvenlik önlemlerinin arttırılmasını istedi.

FARUK ÇELİK VE AK PARTİLİ VEKİLLER AKÇAKALE'DE

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri Kasım Gülpınar, Dr. Abdülkerim Gök, Seyit Eyyüpoğlu, Halil Özcan ve Mahmut Kaçar sabahın erken saatlerinde Akçakale'ye gittiler.

CHP HEYETİ DE AKÇAKALE'DE

Akçakale'ye düşen top mermisinin, 5 yurttaşı öldürmesinin ardından CHP, Sezgin Tanrıkulu başkanlığındaki 5 kişilik heyetle, incelemede bulundu.

Tanrıkulu, düşen top mermisinin kimler tarafından atıldığına ilişkin soru işaretlerinin bulunduğunu, gerçekleri bölge halkından dinleyeceklerini belirtti.

HALK KAYMAKAMLIĞA YÜRÜDÜ

Suriye'de rejim yanlısı askerler ile muhalifler arasında 8 gündür, Telebyatta devam eden çatışma nedeniyle çocuklarını okulla gönderemeyen ve iş yapamaz duruma gelen Akçakaleliler, can güvenlikleri olmadığı gerekçesiyle kaymakamlığa yürüdü.

Protesto eden kalabalık grubu, polis uzaklaştırdı. İlçeyi ziyaret eden Vali Celalettin Güvenç ise gazetecilere şunları söyledi. "Karşıdaki sorunları herkes biliyor dikkatle takip ediyoruz. Askerimiz belediyemiz kaymakamlığımız takip ediyor ama zaman zaman birkaç tane bomba düşüyor bugünde demir yoluna düştü. Gerekli uyarıları yaptık şua nda kaideye  değer herhangi bir husus yok. Yaşanan olayları izlemeye devam edeceğiz. Mültecilere yönelik her türlü tedbiri aldık ve almaya devam ediyoruz. Mevcut kampımız var ve iyileştirme yapıyoruz. Her hangi bir sıkıntı yok" dedi.
 

Bu haber 647 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,662 µs