En Sıcak Konular

Suriye'nin Meşal'i hedef almasına Hamas'tan cevap

4 Ekim 2012 09:48 tsi
Suriye'nin Meşal'i hedef almasına Hamas'tan cevap Suriye resmi televizyon kanalı, Pazartesi akşamı yayınlanan haber bülteninin 'Günün Yorumu' bölümünde, Suriye halkının özgürlük mücadelesine destek verdiği için Halid Meşal'e hitaben sert ve alaycı cümleler sarf etmişti.Meşal'e dünyanın dört bir yanın

Suriye televizyonunda AK Parti kurultayına katılan Hamas lideri Halil Meşal’e yönelik zehir zemberek bir yorum yayınlandı. Haber spikerinin okuduğu açıklamada, AK Parti ile yakınlığına dikkat çekilerek, “Mezarlıkta yatan kâbus görür” dendi. Suriye Suriye televizyonunun Meşal’e saldırısı, alaycı bir tonla Hamas liderinin 1999’da Ürdün’e kaçmak zorunda bırakıldığı hatırlatıp, “Arap ülkeleri onu o zaman öksüz bırakmıştı” sözleriyle başladı. “Günün Yorumunu” okuyan kadın spiker, “Onu taşıyan uçak vebalıymış gibi havaalanlarına inemeden geri gönderildi. Doha, Ankara, Amman ve Kahire hepsi ondan uzak durdular, çünkü o dönemde İsrail Meşal’in kabul edilmesini veto etmişti ve Suriye dışında kimse bu vetonun karşısında duramamıştı” dedi. Meşal İsrail’in bir suikast girişiminin ardından 1999 Ürdün’e kaçmış, 2001’de 10 yıl yaşayacağı Şam’a geçmeden önce kısa bir süre Katar’da yaşamıştı.

HAMAS: MEDYA ARACILIĞI İLE POLEMİĞE GİRMEYİZ

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Suriye resmi televizyon kanalının Hamas Hareketi Siyasi Birimi Başkanı Halid Meşal'i doğrudan hedef alan saldırısını kınadı.Konuyla ilgili açıklamada bulunan üst düzey bir Hamas yetkilisi, "Biz Hamas Hareketi olarak, Suriye resmi televizyonunun Halid Meşal'e ve Hamas'a yönelttiği saldırı ve küfürlerden büyük üzüntü duyduğumuzu ifade ediyoruz" dedi.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin haberine göre Filistin halkına, direnişine ve haklarına sıkı sıkıya bağlı olan Hamas Hareketi'nin medya aracılığıyla polemiğe girmek istemediğini dile getiren Hamas yetkilisi, Hamas Hareketi'nin Arap ve İslam ülkeleri halklarının yanında durmaya ve halkların özgürlük, onur ve demokrasi taleplerine destek vermeye devam edeceğini söyledi. "İslam'da Orta Yol" sitesi sorumlusu Suudi Arabistanlı düşünür Muhsin El-Avaci, Suriye ve İran'ın Suriye halkının devrimine destek veren Halid Meşal'e saldırısının Meşal için "şeref madalyası" olduğunu söyledi.

MEŞAL'E DÜNYANIN DÖRT BİR YANINDAN DESTEK

Tunus En-Nahda Hareketi lideri Şeyh Raşid El-Gannuşi, Suriye ve İran'ın İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkanı Halid Meşal'i hedef alan saldırısını şiddetle kınadı. Şeyh El-Gannuşi, Halid Meşal'e saldırının ancak ümmet düşmanlarına hizmet edeceğini söyledi. Quds Press Ajansı'na konuşan Raşid El-Gannuşi, Hamas Hareketi Siyasi Birimi Başkanı Halid Meşal'in Suriye devrimini desteklemesinin sağlıklı bir karar olduğunu ifade ederek, "Halid Meşal, dünyadaki en şerefli devrimin ve en şerefli hareketin lideridir. Ümmetin merkezi davasının liderliğini yapmaktadır. En şerefli ve en adil davanın başındadır. Ona saldırı ancak ümmet düşmanlarının işine yarar" dedi. Suriye ve İran'ın Halid Meşal'e saldırısının Filistin direnişini çok fazla etkilemeyeceğini belirten El-Gannuşi, Arap Baharı devrimlerinin başlamasıyla Filistin davasının en büyük desteği bu devrimlerden aldığını söyledi.

ÜRDÜN:


Ürdünlü İslami hareket liderlerinden Dr. İshak El-Ferhan da, İran ve Suriye'nin Halid Meşal'i hedef alan saldırılarını kınayarak, bu tür saldırıların "İsrail"e hizmet ettiğini belirtti. Quds Press Ajansı'na konuşan El-Ferhan, "Halid Meşal ve arkadaşları Filistin davasıyla meşguller. Onlar kendilerine destek olanlara teşekkür ediyorlar fakat bu o ülkelerin resmi politikalarını mutlaka desteklemelerini gerektirmez" dedi. Quds Press'in haberine göre El-Avaci, Halid Meşal'in hakkı ve adaleti desteklemek için ve Allah'tan korktuğu için Suriye devriminin yanında yer aldığını ifade ederek, "Suriye rejiminin veya müttefiki İran'ın Halid Meşal'i hain ilan etmesi samimi halk direnişinin simgesi Halid Meşal için şeref madalyasıdır. Çünkü Meşal Suriye devrimi söz konusu olduğunda dinini ve insanlığını pazarlık konusu yapmamıştır" dedi.Muhsin El-Avaci, Arap ve İslam ülkelerini Filistin direnişine ve liderlerine destek vermeye davet etti.

DANİMARKA

Öte yandan, Danimarka'daki İslam Konseyi Başkanı Abdülhamid El-Hamdi, Suriyeli ve İranlı bazı medya organlarının İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkanı Halid Meşal'i Suriye devrimine desteği nedeniyle hedef alan saldırılarını şiddetle kınadı.Meşal'e yönelik saldırının Suriye halkını katleden mekanizmanın bir ürünü olduğunu ifade eden El-Hamdi, Suriye ve İran rejimlerinin Suriye'de masum insanların katledilmesinde ortak olduklarını söyledi. El-Hamdi, Halid Meşal'in Ankara'da yapılan AK Parti 4. Olağan Kongresi'ndeki konuşmasında açıkça dile getirdiği tavrına ve Suriye halkına verdiği desteğe övgüde bulundu.

KATAR

Katarlı siyasi bilimler profesörü Muhammed El-Misfir de, Halid Meşal'in Suriye halkının ve devriminin yanında durmasını överek İran-Suriye rejimi ittifakının amacının Suriye halkını tamamen yok etmek olduğunu söyledi. El-Misfir, bazı İran ve Suriye medya organlarında yayınlanan Halid Meşal'i hedef alan eleştirilerin ise kabul edilemez olduğunu belirtti. 

Bu haber 1,212 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,171 µs