En Sıcak Konular

CHP'li Tanrıkulu: Gerçek ortaya çıkacak

3 Ekim 2012 23:05 tsi
Akçakale'ye saldırı olayına değinen CHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu ''Biz insanların yaşamları üzerinden bir müdahale ortamının oluşmasına karşıyız" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Akçakale ilçesine top mermisinin düşmesine ilişkin, ''Biz insanların yaşamları üzerinden bir savaş, bir müdahale ortamının oluşmasına karşıyız, bu nedenle olayın gerçek boyutlarının ortaya çıkmasını bekleyeceğiz'' dedi.

Tanrıkulu ve beraberindeki bazı CHP'li milletvekilleri, akşam saatlerinde top mermisinin isabet ettiği Akçakale ilçesine geldi.

Kaymakam Eyüp Fırat'ı makamında ziyaret edip olayla ilgili bilgi alan Tanrıkulu ve beraberindekiler, çıkışta gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

Olayda yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen Tanrıkulu, şöyle devam etti:

''Akçakale'de 20 gündür böyle olaylar yaşanıyor. Vahim bir olayla karşı karşıyayız. Biz insanların yaşamları üzerinden bir savaş, bir müdahale ortamının oluşmasına karşıyız, bu nedenle olayın gerçek boyutlarının ortaya çıkmasını bekleyeceğiz.''

Sezgin Tanrıkulu, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç ile telefon görüşmesi yaptığını onların da toplantı halinde olduklarını ve sınırın Suriye tarafındaki olayları öğrenmeye çalıştıklarını ifade etti.

İnsanları sağduyulu ve sakin olmaya davet eden Tanrıkulu, ''Biz insan yaşamının tehlikeli olmadığı, yaşam hakkının güvencede olması gerektiği bir noktayı savunuyoruz. Bugüne kadar da tedbirler eksik alınmıştır, eksik alınmıştır ve bu vahim olay meydana gelmiştir'' dedi.

Sezgin Tanrıkulu, CHP Merkez Yürütme Kurulu'nun (MYK) Akçakale'deki olayları görüşmek üzere bu gece toplandığını belirtti.

TBMM'de de yarın Akçakale'de yaşanan olaylara ilişkin bir toplantı yapılacağını aktaran Tanrıkulu, şunları kaydetti:

''Yarın saat 10.00'da Meclis, olağanüstü toplanacakmış, yolda öğrendik. MYK'mızda olağanüstü toplantı halinde şu anda. Biz buraya sizlerin acılarına ortak olmak için, sizlere başsağlığı dilemek için duyar duymaz geldik'' şeklinde konuştu.

Tanrıkulu, CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir'in de 8 gün önce ilçede temaslarda bulunduğunu ve olabilecek bu olaylara dikkat çekmeye çalıştığını ifade etti.

Tanrıkulu'ya ilçedeki ziyaretinde CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Muğla Milletvekili Nurettin Demir, Adıyaman Milletvekili Salih Fırat ve Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz eşlik etti.

Heyet daha sonra CHP İlçe Başkanlığı'na geçti.

aa

Bu haber 753 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,044 µs