En Sıcak Konular

Darbe Komisyonu, Özkök ve Çekirge'yi dinledi

3 Ekim 2012 19:02 tsi
TBMM Darbeleri Araştırma 28 Şubat Alt Komisyonu, öğleden sonra Gazeteciler Fatih Çekirge ile Ertuğrul Özkök’ü dinledi.

Fatih Çekirge, komisyonda yaptığı konuşmada 28 Şubat sürecinde Sabah Gazetesi’nin Ankara Temsilciliğini yaptığını hatırlattı. Haber rekabeti içinde, gazeteci refleksi ile hareket ettiklerini söyleyen Çekirge, "Direktif verildi, O yapıldı algısı doğru değil. Hayır, biz zaten haberi almak için koşturuyoruz. Gazetecilik mesleği dışında veya siyasetçiliğin dışında birileri bir şey yaptıysa, bunların ortaya çıkartılmasını ben de talep ediyorum." diye konuştu.

O dönemde verilen brifinglerin herkesin gözü önünde cereyan ettiğini söyledi. "Size özel telkinler oldu mu?” şeklindeki soru üzerine Çekirge, "Biz bırakın telkini, haber atlayacağız korkusu ile her yere gidiyoruz, her şeye atlıyoruz." ifadelerini kullandı. Gazetecilikten başka bir şey yapmadığını belirten Çekirge, ‘olanı yansıttıklarını’ söyledi. Demokrasi dışı hiçbir ilişkisinin olmadığını ifade etti. O dönemde Milli Güvenlik Akademisi'nden ders alan gazeteciler olduğunu dile getiren Çekirge, "Ben almadım." dedi.

ERTUĞRUL ÖZKÖK: ASKERİ BRİFİNGLERİN OLAĞAN OLDUĞUNU KİMSE SÖYLEYEMEZ

Komisyon Fatih Çekirge’den sonra, Ertuğrul Özkök’ü dinledi. Özkök, "Askeri brifinglerin olağan olduğunu kimse söyleyecek değil." dedi. 28 Şubat sürecinde askerden herhangi bir haber konusunda talimat almadığını aktaran Özkök, 2Genelkurmay Başkanlığı’na bir kez gittim. O da son brifingdi. 70-80 gazeteci vardı.” diye konuştu. Hiçbir siyasetçiden de talimat almadığını kaydetti. Özkök, Andıç ile ilgili ise "Andıç meselesi hayatımın sonuna kadar yaşayacağım bir utanç. Dolduruşa geldim." ifadesini kullandı. Özkök, yöneltilen bir başka soru üzerine, "O dönemde askerlerin darbe yapma niyetinde olduğunu düşünmüyorum." dedi.

Öte yandan Fatih Çekirge ve Ertuğrul Özkök, 28 Şubat sürecinde Sincan’dan geçen tankları fotoğraflamak için Genelkurmayı arayarak tankların tekrar geçirilmesini istedikleri yönündeki algının yanlış olduğunu, tankların zaten orada beklediğini dile getirdi.

cihan

Bu haber 636 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,583 µs