En Sıcak Konular

MHP, AK Parti ve CHP'ye kapıyı kapattı

3 Ekim 2012 16:23 tsi
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, geçtiğimiz hafta sonu yapılan AK Parti 4. Olağan Kongresi'ne ilişkin görüşlerini açıkladı.

Vural, CHP'nin terörü önleme konusunda Meclis Araştırma Komisyonu kurulması önerisiyle ilgili, ''Bölücülerin siyasal amaçlarına gideceği hiçbir girişimin içinde yer almayacağız. 'Oslo'da ne oluyor?' diyen CHP, Oslo'yu TBMM'ye getiremeyeceğini bilmeli'' dedi.

Kongre için ''Sinan Çetin'in senaryosunu yazdığı bir tiyatro alanıydı'' diyen Vural, kongrede demokrasi ve samimiyet olmadığını öne sürdü.

AK Parti kongresinde milleti hakir gören zihniyetin hakim olduğunu iddia eden Vural, ''Kongre bir korku imparatorluğuyla gücü eline geçirenlerin milleti nasıl sindirdiğini ve kendinden başka bir güç istemediğini ortaya koyan zihniyetin kongresiydi'' diye konuştu.

Vural, AK Parti Kongresi'nde basına akreditasyon uygulanmasının ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün katıldığı Ankara Üniversitesi Akademik Yıl açılışına sadece akredite öğrencilerin alınmasının da otoriter ve totaliter yönetim anlayışının ürünü olduğunu savundu.

AK Parti'den artık bölücülükle ve terörle mücadeleyi beklemenin mümkün olmadığını ifade eden Vural, ''Başbakan'ın kongre öncesinde çizdiği yol haritası, çözüm için İmralı'yı adres göstermesi, Oslo sürecinin yeniden başlayacağını açıklaması, onur konuğunun Barzani olması, kongrenin tam anlamıyla beyaz bayrak, teslimiyet kongresi olduğunu ortaya koymuştur'' dedi.

Vural, AK Parti kongresine MHP'nin temsilci göndermemesi konusunda da ''Eli kanlı katillere yataklık eden Barzani onur konuğu. Sana mı soracaktık? Senden mi izin alacaktık? Ne işimiz var bizim orada? Biz Barzani ile gurur duyan kongrelerde, Kandil ile kucaklaşan programlarda olmayız'' diye konuştu.

-''Koltuk ona yapışacak''-

MHP Grup Başkanvekili Vural, Erdoğan'ın misyonunun Cumhurbaşkanlığı'na gitmek olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

''Başbakan, 'Ben koltuk sevdalısı değilim. Koltuğa yapışacak değilim' diyor. Doğru diyor. Koltuğa yapışmıyor, 'koltuğu alıp götüreceğim' diyor. 'Ben Cumhurbaşkanlığı'na gideceksem AKP Genel Başkanlığı koltuğunu da yanımda götürürüm' diyor. Koltuk ona yapışacak. Bu, Cumhurbaşkanlığı makamını bir parti makamı olarak değerlendirmek isteyen Baas anlayışının tezahürüdür. İşte Esed de öyledir. Saddam da öyleydi, Mübarek de öyleydi.''

AK Parti'nin kongresinde ''Türklerle Kürtler birbirini öldürüyor. Hakları için silah kullananları destekliyoruz'' diyen Kuzey Irak Bölgesel YÖnetim Başkanı Mesud Barzani'nin alkışlandığını anlatan Vural, ''Bu nasıl bir zihniyet?'' dedi.

Vural, AK Parti'de MKYK'ya giren Yasin Aktay'ın bu sabah katıldığı bir televizyon programında, kongredeki ''Türkiye seninle gurur duyuyor'' sloganının Başbakan Erdoğan için değil, Barzani için atıldığını söylediğini de aktardı.

-CHP'nin araştırma komisyonu önerisi-

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Vural, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi'nin terörü önleme konusunda Meclis Araştırma Komisyonu kurulması önerisine MHP'nin nasıl baktığının sorulması üzerine, ''Bölücülerin siyasal amaçlarına gideceği hiçbir girişimin içinde yer almayacağız. 'Oslo'da ne oluyor' diyen CHP, Oslo'yu TBMM'ye getiremeyeceğini bilmeli'' diye konuştu.

Vural, Irak merkezi hükümetinin ülkede yabancı askeri güç bulundurulmaması kararının hatırlatılması üzerine, dış politikanın iflas ettiğini iddia etti. Vural, ''Başbakan kala kala Barzani'ye kaldı. Barzani de Irak hükümetini Türkiye'ye karşı bu şekilde kışkırtarak, kendisi için sıfır maliyetli bir oyun oynuyor'' dedi.

AA



Bu haber 628 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,622 µs