En Sıcak Konular

Kentsel dönüşümün startını Erdoğan verecek

3 Ekim 2012 15:28 tsi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 6 bin konut ve işyeri için 35 ilde aynı anda başlayacak kentsel dönüşümün startını Esenler'den verecek.

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, vatandaşlarla mutabakatın sağlandığını ve görüşmelerin sürdüğünü söyledi.

Şehir estetiğine uygun sağlam ve yaşanabilir binalar yapmak için çalışan Esenler Belediyesi, ilçenin birçok farklı noktasında kentsel yenileme çalışması başlatarak ilçede hayatı yenilemenin ilk adımını attı. 5 Ekim'de Başbakan Erdoğan'ın ilk kazmayı vuracağı 26 yıllık binanın önünde bilgi veren Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, vatandaşların kentsel dönüşüme destek verdiğini söyledi. Birçok kurumun iştirakleriyle kentsel dönüşümün yapılacağını belirten Göksu, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ile başlattığımız proje iki mahallede başladı. Bunlar Havaalanı ve Tuna mahalleleri. Bakanlar Kurulu'yla sınırları belirlenen bir bölge. Yaklaşık 100 bin metrekarelik bir alanda bu çalışmayı yapacağız. Burada şimdi ön talep toplamaları yapılıyor. 1 Ekim'de başladık, 20 Ekim'de bitireceğiz. Daha sonraki süreçte planlar onaylandıktan sonra işleme başlayacağız. Herkese kira yardımı yapacağız. Kiracılara kira yardımında bulunarak projeyi hayata geçirmiş olacağız. Şu anda dönüşüm alanına tabii olan konutumuz bin 560. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ile yaptığımız proje bin 560. Ancak TOKİ, Büyükşehir Belediyesi, KİPTAŞ ve diğer projelerle beraber 6 bin konut” dedi.
Vatandaşların kentsel dönüşüm sürecinde asla mağdur edilmeyeceğini dile getiren Başkan Göksu, “Vatandaşlarla mutabakat sağlandı. Bunların görüşmeleri devam ediyor. Ön mutabakatlar zaten bitti. Vatandaş kendisi istiyor. Bu bölgede dönüşüme vatandaş kendisi karar verdi. Ancak resmi sözleşme imzalanması 20 Ekim'e kadar devam ediyor. Şunu özellikle ifade etmek istiyorum. 5 Ekim'de Başbakanımız burada binayı yıktıktan sonra greyderler bu mahalleyi kaldıracak diye bir şey yok. Bu bir süreç hiç kimse mağdur edilmeden adeta bir ev sahibi misafirine nasıl davranıyorsa, bu kardeşlerimiz bizim misafirlerimiz olacak. Biz bu işi bitireceğiz” diye konuştu.

Özellikle medyaya toplumsal duyarlılık konusunda büyük iş düştüğünü belirten Göksu, “Marmara Denizi'nde geçen sene 4,4 şiddetinde deprem oldu. Burada 3 tane bina yıkıldı. Can kaybı yok ama depreme karşı çok büyük stres yaşıyoruz. Bu stresi yaşamaktansa tedbirimizi almamız gerekir. Yarın bir şey olduğu zaman buradan biri çıkıp ‘Devlet nerede?' diye soracak. Devlet bugün gereğini yapıyor. Her türlü imkanını sunuyor, burada bir toplumsal seferberlik gerekiyor. Buna siz de dahilsiniz” dedi.



Bu haber 603 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,706 µs