En Sıcak Konular

DP'li Uysal'dan Kılıçdaroğlu'na ziyaret

3 Ekim 2012 12:22 tsi
Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, ''Süleyman Soylu meselesi bizim için siyasi değil, adli bir meseledir'' dedi.

Uysal, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etti.

Uysal ve beraberindeki heyeti CHP Genel Merkezi'nde, Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin karşıladı.

Basına kapalı gerçekleşen görüşme sonrası partiden ayrılırken, gazetecilerin sorularını yanıtlayan Uysal, eski başbakanlardan Adnan Menderes'in anıt mezarını ziyaret etmesi dolayısıyla Kılıçdaroğlu'na teşekkür ziyaretinde bulunduklarını söyledi.

Uysal, ''Türkiye'deki zihinsel bölünmeyi gidermek adına atılan adımları önemsiyoruz. Türkiye'nin olumlu iklimine normalleşmesine katkı sağlayacak bir adım olarak telakki ediyoruz. Bu anlamda meselelerin demokratik çerçeve içinde çözebilmek adına, topu sahada tutmak, meşru çizgiler içinde tutmak adına önemsiyoruz. Bu vesile ile bugün buradayız'' dedi.

Ziyarette Türkiye'nin genel meselelerini de konuşma imkanı bulduklarını belirten Uysal, siyaseti bir yeminli muhaliflik çizgisi içinde görmediklerini anlattı.

Uysal, şunları kaydetti:

''CHP ve DP Türkiye'nin en köklü iki siyasi geleneğinden birisi. Bu geleneğin zaman içinde Türkiye'de yaşananlarda önemli hizmetlerde, önemli dönüşümlerde payları vardır. Türkiye çok partili siyasi hayata geçerken 1924 Anayasası'nda hiçbir değişiklik yapmadan geçmiştir. Yeter ki bu zihinsel dönüşümü sağlayabilelim. O açıdan önemlidir, gayet önemli bir tablo gördük. İnşallah bu Türkiye'nin meselelerinin çözümüne de katkı sağlar.''

Bir gazetecinin, Kılıçdaroğlu'nun bazı partilere yaptığı daveti hatırlatarak, bu konunun görüşmede gündeme gelip gelmediğini sorması üzerine Uysal ''Hayır. Her siyasi çizginin müstakilen varlığı ortadadır. Bizim siyasi çizgimizin de varlığı ortadadır. Siyasetin marjları vardır. Zaman içinde bizler de Sayın Kılıçdaroğlu da onları kullanır ama şunu biliyoruz, DP'nin Türkiye'nin sağladığı sıçrama hamlelerinde önemli imzaları vardır. Meselemiz geleceği inşa edebilmektir'' dedi.

Görüşmede, DP'nin eski genel başkanlarından Süleyman Soylu'nun AK Parti'ye katılmasının gündeme gelip gelmediği yönündeki soruya da Uysal, ''Bu mesele özelde bizim için değerlendirmeye tabi tutulacak bir mesele değil zaten. Süleyman Soylu meselesi bizim için siyasi değil, adli bir meseledir. Adliyeye intikal etmiş birtakım meseleler vardır'' cevabını verdi.

aa


Bu haber 564 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,629 µs