iyibilgi Ankara" /> iyibilgi Ankara"/>

En Sıcak Konular

Fırçaladığı AB'liler daha çok puan getiriyor

3 Ekim 2012 11:10 tsi
Fırçaladığı AB'liler daha çok puan getiriyor AB Bakanı Egemen Bağış’ın şevkine saygı duymamak mümkün değil. Ölmüş AB ruhuna inancını bu sefer AKP kongresindeki 63 madde üzerinden gösterdi. Gerçek şu ki 'patron' aynı fikirde değil... iyibilgi Ankara

Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, Türkiye’nin AB üyeliği noktasındaki girişimlerini ısrarla sürdürüyor. Esasen görevi de bu zaten. O AB Bakanı. Hem AB’ye Türkiye’nin arzusunun diri olduğunu hem de Türkiye’ye AB’nin henüz yaşadığını anlatmaya çalışıyor.

Yine de asıl zorluğu bu değil; Türk kamuoyu bugün AB’ye ilişkin hevesini haybettiği gibi artık bunu istemiyor da. Aslında Başbakan’ın da-yeri geldiğinde AB’nin bir hedef olduğunu söylemesine rağmen-sık tekrarladığı, üzerinde durduğu bir konu da değil bu.

Bakan Bağış’ın bu konudaki son eylemi, Sırbistan Devlet Bakanı Süleyman Ugljanin'i kabulünde oldu. Bağış, "Partimiz kongrede 63. maddelik bir manifesto dağıttı. Bunların 60 tanesi AB yolunda atılacak olan adımlarla alakalıdır" dedi. (Herkes 63 diyor ama aslında 62.. Bir madde iki kere yazılmış.)

Bakan Bağış’ın söylediği gerçekten de Türkiye’nin AB’ye yönelik arzusuna bir tür suni nefes müdahalesi kabul edilebilir. Bu 60 madde tek tek incelenirse öyle olup olmadığı da tartışılılır ama.. Asıl konu zaten bu amaçla yazılmadıkları. Fakat bunun da tartışılmasına gerek yok. Madem bu 62 madde bu kadar önemli ve AB yolunun taşları, neden Başbakan konuşmasında zikretmedi?

Zikretmek bir yana, Başbakan’ın Kongre konuşmasını hazırlayanların sunduğu ilk metin buydu aslında! Başbakan bunu da beğendi ama konuşmasından çıkardı. Başka bir metin hazırlandı ve o kullanıldı. Bu da basına ayrıca dağıtıldı.

Bakan Bağış’ın durumunu anlamak zor değil. İşi bu ve zor. Ama bir turnusol kağıdı edinebilir kendisine: Acaba Bakan, AB’yi öven konuşmalarından mı daha çok müsbet reaksiyon alıyor yoksa kimi ziyaretler için gittiği AB ülkelerinde azarladığı AB’liler yüzünden mi?

www.iyibilgi.com



Bu haber 1,501 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,588 µs