En Sıcak Konular

İşte Cumhurbaşkanı Gül'ün ''A takımı''

3 Ekim 2012 09:07 tsi
İşte Cumhurbaşkanı Gül'ün ''A takımı'' Cumhurbaşkanlığı “A takımı” içerisinde yer alan danışman kadrosunda kimler var? İşte Abdullah Gül'ün arkasındaki danışmanlar.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün dış politika, demokratikleşme, insan hakları ve AB konusunda önemli mesajlar verdiği Meclis açılışındaki konuşması, Köşk’ün beyin takımını gündeme getirdi. Konuşma metninin tamamını Gül’ün hazırladığını öğrendi. Metnin üzerinde, danışman kadroların da fikir beyan ettiği ancak önemli ölçüde metne dokunmadıkları belirtildi.

Cumhurbaşkanlığı “A takımı” içerisinde yer alan o danışman kadro içinde şu isimler var:

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen: Çankaya Köşkü bürokrasisinin tepesindeki isim. Köşk’ün idari ve mali işleri ondan soruluyor. Kültür Bakanlığı Müsteşarlığı yaptı. Edebiyatçı. Atatürk dönemindeki geleneği, “Çankaya Sofrası” buluşmalarını, yeniden canlandıran isim.

Cumhurbaşkanı Özel Kalem Müdürü Koray Ertaş: Diplomat kökenli.

Cumhurbaşkanlığı Kurumsal İletişim Başkanı Kemal İlter: Boğaziçi Üniversitesi mezunu olan İlter, gazeteci kökenli. Gül’ün, Twitter hesabında iki milyondan fazla takipçisinin olmasında ve dolayısıyla, sosyal medyayı bu denli etkin bir şekilde kullanmasında payı büyük.

Cumhurbaşkanlığı Basın Başdanışmanı Ahmet Sever: Avrupa Birliği (AB) uzmanı eski bir gazeteci olarak Çankaya’nın medya ilişkilerini yürütüyor. Uzun yıllar Milliyet gazetesinin Brüksel muhabiri olarak çalışmıştı.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Durmuş Yılmaz: Eski Merkez Bankası Başkanı olan Yılmaz, Türkiye’nin para politikasını rayına oturtan isim olarak tanınıyor.

Cumhurbaşkanlığı Danışmanı Yusuf Müftüoğlu: 2010’da Köşk’te danışman olarak çalışmaya başlayan ve liberal görüşe sahip olan Müftüoğlu’nun, Maze Cezaevi’ndeki açlık grevi direnişinde 25 yaşındayken yaşamını yitiren IRA üyesi “Kieran Doherty”nin adını taşıyan Twitter hesabından attığı sert mesajlarla adından çokça söz ettirmişti. Müftüoğlu’nun tweetlerinden, başta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere birçok gazeteci-yazar da nasibini almıştı.

Cumhurbaşkanı Ekonomi Başdanışmanı Ahmet Ertürk: Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Kurulu (TMSF) eski Başkanı olan Ertürk, başkanlık döneminde devletin batık paralarını kurtarma konusunda başarılı bir performans sergilemişti. Ekonomi ve finans konularında kitap ve makale çevirileri var.

Cumhurbaşkanlığı AB Danışmanı Zeynep Damla Gürel: CHP eski milletvekili Gürel, Çankaya’nın dış ilişkilerinde önemli rol oynuyor. Gürel, milletvekilliği döneminde Avrupa siyasetinde geniş bir diplomasi çevresi edinmişti.

Cumhurbaşkanı Ortadoğu Başdanışmanı Erşat Hürmüzlü: Kerkük doğumlu bir Irak Türkmeni olan Hürmüzlü, Ortadoğu üzerine araştırma ve makaleleriyle tanınıyor.

Cumhurbaşkanı Dışişleri Danışmanı Sadık Arslan: Dışişleri kökenli olan Arslan, Londra ve Riyad Büyükelçiliklerinde Müsteşar olarak görev yapmıştı. Gül’ün, içişleri, askeri ve savunma alanında danışmanı bulunmuyor.

Taraf



Bu haber 1,070 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,851 µs