En Sıcak Konular

Erdoğan: Kongreden daha ne çıkacaktı?

2 Ekim 2012 15:08 tsi
Başbakan Erdoğan, bazı köşe yazarlarının ''AK Parti kongresinden bir şey çıkmadı'' eleştirilerine yanıt verdi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 24. Dönem 3. Yasama Yılı'nın ilk grup toplantısında yaptığı konuşmada, CHP'nin Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu hakkında verdiği gensoruyu eleştirerek, ''Gensoruyu da maalesef sulandırdınız, rezil ettiniz. Sizin gensoruyla filan alacağınız bir netice olmadığını bile bile bu yollara tevessül etmeniz, TBMM'nin onuruyla oynamaktır. Çünkü bir insan bir şeyi yaparken buradan netice alıp almayacağının hesabını da yapar. Ortada dürüst gerekçeleri olur'' şeklinde konuştu.

Terörün çözümünün önündeki engellerden biri

Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na terör konusunda yaptığı açık çağrıyı anımsatarak, ''Biz bu çağrımızda samimiyiz. Bu çağrının içinde en küçük bir riya, en küçük bir siyasi hesap yok. Bizim derdimiz bağcıyı dövmek değil üzümü yemek'' dedi.

''Biz Türkiye'yi bu terör belasından kurtarmak için hem kişisel hem siyasi olarak her türlü riski sonuna kadar alırken, maalesef Anamuhalefet partisi hala bu mesele üzerinden bizi köşeye sıkıştırmanın gayreti ve derdi içerisinde'' diyen Erdoğan, ''Anamuhalefet partisi, bugüne kadar izlediği politikayla, ortaya koyduğu tavırla  terör sorununun çözümünün önündeki engellerden biri haline dönüştüğü intibahını vermiştir'' diye konuştu.

O gazeteleri çağırmaya mecbur muyuz?

Erdoğan, CHP ve MHP'nin, AK Parti kongresine katılmama konusunda öne sürdükleri bahanelerin dahi tek başına nasıl bir tahammülsüzlük içinde olduklarını gösterdiğini ifade ederek, şöyle konuştu:
''Birinin bahanesi şu: Güya bazı gazetelerin kongreye davet edilmemesi. Bu bizim sorumluluğumuz; mecbur muyum? Her gün, her türlü hakareti yapacaksın, yalan yanlış her türlü her şeyi yazacaksın, söyleyeceksin ve buna rağmen biz yine davet edeceğiz. Yok böyle 25 kuruşa simit ya. Neymiş; 'basına, medyaya engel konulmazmış.' Doğru konulmaz. Biz zaten koymuyoruz, öyle bir derdimiz yok. Ama O medya bize saygısızlık ettiği zaman, bize yalan yanlış her gün küfür yağdırdığı zaman, ona haddine bildirmek de bizim cevabımızdır. O gün salonda olan, yazılı ve görsel medyada bize saldıranlar yok mu? Yine var. Sayın Kılıçdaroğlu, sen İstanbul'da belediye başkanı adayı iken, yaptığın basın toplantılarına bazı gazeteleri çağırmadığını niye unutuyorsun? Sen bir defa dürüst ol.''

Kuzu kuzu gelirsin, orada oturursun

Başbakan Erdoğan, MHP'nin kongreye katılmama bahanesinin ise kongreye çağrılan bir misafir olduğunu belirtti.
''Biz onları kongremizi organize etmeleri için, kimleri çağırıp kimleri çağırmayacağımızı belirmeleri için davet etmedik ki. Kimleri çağırıp çağırmayacağımızı MHP'ye mi soracağız?'' diyen Erdoğan, Anadolu'da, ''misafir evsahibinin kuzusudur'' sözü olduğunu kaydetti. Erdoğan, ''Seni evsahibi davet ediyor, sen de kuzu kuzu gelirsin, orada oturursun. Ne ikram edilirse yersin, içersin; teşekkür eder, ayrılırsın. Ama bunlarda Anadolu kültürü de yok'' dedi.

Köşe yazarlarına yanıt

Bazı köşe yazarlarının ''Bu kongreden bir şey çıkmadı'' dediğini anlatan Erdoğan, ''Daha ne çıkacaktı? Merkez Karar Yönetim Kurulu'na bakıyorsunuz, bütün başarılarına rağmen yüzde 30'a yakın hücre değişimi oldu. 'Omurgası korunacak ama hücreler değişecek' demiştik.'' şeklinde konuştu.

aa



Bu haber 629 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,690 µs