En Sıcak Konular

'El' ama kimin eli?

2 Ekim 2012 14:27 tsi
'El' ama kimin eli?

Baştan berbat ama.. Başı bile yok. Dişe dokunur olsa zaten 'El' Arabiya'da değil 'El' Cezire'de yayınlanırdı! Böyle istihbarat operasyonu mu olur? Eğer oluyorsa orada da bir 'akıl' var demektir. Ya seydi, kim sizin 'James Bond'usunuz?..

Bilindiği gibi, Dubai Merkezli Suudi televizyonu El Arabiya bir takım “gizli” Suriye belgeleri yayınladı ve şehit düşen pilotlarımızın uçaktan sağ kurtulduğunu ama Rusya’nın emri ile Suriye istihbaratı tarafından öldürüldüğünü ilan etti.

Bunun üzerine artık konuşacak birşey yok. Ne Batı salladı bu haberi ne doğu. Türkiye, Rusya ve ABD neredeyse beraber söylediler “zırvalık” olduğunu. Herkes bu haberin altıncı sınıf bir istihbarat “gel-gel”i olduğunda mutabık kaldı. Hatta belgelerin sahte olduğu da uzmanlar tarafından söylendi ve konu kapandı.

Fakat şimdi dönüp bakıldığında bu kadar kalitesiz bir işin nasıl üretildiği noktasında bir gariplik bulunuyor. Belgelerin yapısı bile o kadar savruk ki, nasıl olmuş da yapılmış bu diye insanı düşündürüyor.

Bu haber gayet basit biçimde 3 ülkeyi hedef alıyor: Türkiye, Suriye vet Rusya. Türkiye burada edilgen konumda. Yani onun başına kötülük geliyor. Suriye ise maşa durumunda. Hani yapmak istememiş aslında ama mecbur kalmış, çünkü abisi öyle istemiş. Abi ise Rusya!

Yani biri azıcık Suriye’yi çokca Rusya’yı hedef gösteriyor. İki soru kalıyor: Kim ve gerçekten öyle mi?

Yani asıl hedef;  Rusya veya Suriye ya da tabir yerindeyse dolduruşa getirilmeye çalışılan Türkiye olmayabilir mi? O zaman bakışı değiştirmek gerekiyor. Yani, “kime yaradı” sorusu yerine “kime zarar verdi”?

Bu sorunun yanıtı ilk soruyu da değişterecektir. Kime zarar verdi?

Suriye konusunda en aktif ülkeler olan Körfez ülkeleri, Şam’da yönetimin değişmesini istiyor ve yine  Mısır, Türkiye ve Batı (ABD) ile birlikte hareket ediyor.

Bu konudaki en sık tekrarlanan iddialardan biri de, Körfez Ülkeleri’nin yoğun biçimde Suriye’nin içine ve ilgili bölgeye yönelik yaptığı enformatik operasyonlar. Bu iddiaların ana objesi de El Cezire televizyonu. El Cezire’nin bu yolda operasyonların bir parçası olduğu ve etki de yaptığı söyleniyor.

El Cezire ve benzer istihbarat operasyonları o kadar ayyuka çıkmış durumda ki, ne doğru ne yanlış bilinmiyor. İşte bu altı tamamen boş ama doğal olarak ses getiren haberin Körfez ülkelerinin bu konudaki güvenirliğine darbe vurduğu söylenebilir.

O halde geriye bir soru kalıyor: Kim yaptı?

www.iyibilgi.com



Bu haber 1,899 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler

    5,635 µs