En Sıcak Konular

'Mayalar 2012'nin binlerce yıl ötesini gördü'

2 Ekim 2012 13:56 tsi
'Mayalar 2012'nin binlerce yıl ötesini gördü' Mayaların, 2012’de yaşanacak Güneş patlamalarını öngörümüş olabileceği, bu patlamaların Dünya’nın elektromanyetik alanlarını bozarak,yeryüzündeki enerji şebekesinde büyük kesintilere yol açabileceği iddia edildi.

Uzmanlar, M.Ö 3114 yılında başlayan, 5 bin 125 yıl süren ve 13’üncü baktunun sona erdiği 21 Aralık 2012’de Dünya’nın yok olmayacağına dair yeni teoriler açıkladı. Bu teorilere göre, Mayalar 2012’de gerçekleşebilecek büyük doğal afetleri tahmin etmiş olabilir. Yıldızların hareketlerine göre kıtlık, salgın hastalık gibi faciaları tahmin etmesiyle ünlü Mayaların, 2012’de yaşanacak Güneş patlamalarını öngörümüş olabileceği, bu patlamaların Dünya’nın elektromanyetik alanlarını bozarak,yeryüzündeki enerji şebekesinde büyük kesintilere yol açabileceği iddia edildi.

Meksikalı arkeolog Alfredo Barrera, Maya’ların Dünya’yı yok edecek değil, geçici ama büyük afetlere işaret ettiklerini belirtti. Barrera, “Mayalar kehanetlerde bulundular. Ancak bunlar yok eden değil, bir döngü içerisinde tekrarlanan afetler. Kısaca 2012’de yaşanacaklar gelecekte de yaşanabilir” dedi.

Meksika Ulusal Antropoloji ve Tarih Enstitüsü’nde görevli olan Barrera, özellikle M.S 300-900 yılları arasında çok sayıda gözlemevi ve tapınaklar inşa eden Mayaların, 21 Aralık 2012’nin ötesinde gerçekleşecek çok fazla kozmik olayı da öngördüklerini söyledi.

“2012’NİN SONRASINI GÖRDÜLER”
Barrea’nın açıklamalarının bir benzerini, ABD’nin California Üniversitesi’nde antopolog olan Geoffrey Braswell yaptı. Braswell, “Maya uygarlığının geride bıraktığı, 2012 sonrasına işaret eden çok fazla eser var... Antik Mayalar, çok açık bir şekilde 2012’nin ötesini görebilmişti” dedi.

Braswell, AP haber ajansına yaptığı açıklamada, Kral Büyük Pakal’a değindi: “Palenque’nin yöneticisi olan ‘K'inich Hanaab Pakal’, ölümünden binlerce yıl sonra tekrar Dünya’ya döneceğine inanıyordu... Mayalar M.Ö 3114 yılının öncesini görmüştü, 2012’den binlerce yıl sonrasını da gördüler” ifadesini kullandı.

SADECE TEK BİR BULGU KIYAMETİ GÖSTERİYOR
Bilim insanları, 2012’de Dünya’nın yok olacağına dair kehanetler içeren eski inanışlar olduğunu ancak bu tarih için Maya kalıntılarında kıyamete işaret eden hiçbir tasvir bulunmadığını belirtti.

Meksika’nın Quintana Roo Üniversitesi’nde antropolog olan Alexander Voss, “Kıyamet düşüncesinin aslında Maya kültürüyle bir bağlantısı yok... ‘Sonun geldiği’ zamanlara değinmek, Maya kültüründe yer alan bir şey değil” yorumunda bulundu.

Voss’un meslektaşı Braswell ise ilginç bir örnek verdi: “Maya takvimleri otomobillerimizdeki kilometre sayacına benzer. Aracımdaki sayaç en son 99.99.9 km’yi gösteriyor. Bu, aracımın 100.000 bin km’de havaya uçacağı anlamına gelmiyor” dedi. 

NTVmsnbc



Bu haber 1,873 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,707 µs