En Sıcak Konular

Bahçeli: 2023 vizyonu bizim 15 yıllık projemiz

2 Ekim 2012 12:11 tsi
Partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin gelişmeleri değerlendiren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli , "2023 siyaset vizyonu MHP’nin 1997'den beri savunduğu büyük bir projedir" diye konuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu.

Yeni yasama yılının diğerlerine nazaran daha zorlu geçeceğini belirten Bahçeli, ''Temsilciğini büyük bir şevkle yaptığımız Türk milleti bizlerden çok şey ummaktadır. Doğruya sırtını dönen adalete savaş açanlar güç kazanmaktadır. Türkiye’nin bugünkü ortamında sistem sancılıdır. Devlet bunalımlı,  insanımız mutsuzdur. Sınavlar şaibelidir. Başkent Ankara’nın ruhundan uzaklaşmalar ülkemizi bir kapana kıstırmıştı'' dedi.

PKK'lı militanların dağda cirit attığını ifade eden Bahçeli, ''Önümüzdeki ilk imtihan TSK’nın sınır ötesi harekat düzenlemesi kararı bulunan tezkere kararıdır. PKK militanları dağda, siyasi uzantıları Meclis'tedir'' diye konuştu.

Balyoz davası ile ilgili mahkemenin verdiği kararın düzeltilmesini beklediğini belirten Bahçeli,'' Cumhurbaşkanı’nın TBMM’deki açılış konuşmasında bu yönde tutum takınmasını burada olmayan vekillere sıcak yaklaşmasını yerinde buluyoruz'' ifadelerini kullandı.

'BAŞBAKAN YENİ BİR ŞEY SÖYLEMEDİ'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kongrede yeni birşey söylemediğini kaydeden Bahçeli, ''Başbakan kongrede 2,5 saate yakın bir konuşma yapmıştır. Bu kadar uzun konuşmasında bir şey söylemeyen siyasetçiye az rastlanır. Başbakan kongre konuşmasında yeni hiçbir şey söylememiştir. Geçmişin mukayesesi konuşmanın bütününe hakim olmuştur. "Büyük millet, büyük güç" sloganının anlamsız olduğu açıkca görülmüştür. Hedefi makamlar arası geçişi kolaylaştırmaktır. Demek ki Başbakan her şeyin merkezine kendisini koymuştur'' dedi.

'2023 İDDİASI 1997'DEN BERİ MHP'NİN SAVUNDUĞU PROJEDİR'

2023 siyaset vizyonunun kuru vaatlerden ibaret olduğunu belirten Bahçeli, konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı:

''2023 siyaset vizyonu kuru vaatlerden ve dalkavuklardan ibaret kalmıştır. Unutulmasın ki, 2023 iddiası MHP’nin 1997'den beri savunduğu büyük bir projedir. Öyleki kendisinin olmayan bir projeye sımsıkı tutunmaktadır. Kongrenin konukları bile her şeyin önüne geçmiştir.

Güçlü bir ihtimal olarak AKP, CHP, BDP ve PKK bölünme karesinin dört üyesi olarak bir araya gelip Türkiye Cumhuriyeti'ne kazma vurmaya başlayacaktır.

Sanki AKP kongresi Kandil’de peşmerge gözetiminde yapılmıştır. Herhalde İmralı canisi orda olsa omuzlara alınırdı.

Peşmergeye bu kadar çoşku gösterenler için Türkiye neresidir? Cahiliye dönemi artıkları ve Damat Ferit suretleri vatana saldırılar düzenleyen alçaklarla aynı hizada konumlanmışlardır.

Türk tarihinin hiçbir döneminde mahkumdan aman dilendiği görülmemiştir. İmralı'nın kapısına yüz sürmenin açıklanabilir tarafı yoktur.

Elinde silahla dağda gezen son terörist teslim olana kadar duruşumuzu bozmayacağız.

'EKONOMİDEKİ AÇIKLA MİLLETİMİZİN CEBİ BOŞALDI'

Vatandaşlarımız zam yağmurun altında kalmıştır. Ekonomideki açıkla milletimizin cebi boşalmıştır. AKP ekonomideki başarısızlığını vatandaşımıza ödetmektedir. Milletimizin alın terini Suriyeli muhaliflere peşkeş çeken iktidarın son ekonomik vurgunu dayanma sınırını aşmıştır."

ntvmsnbc

Bu haber 532 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,964 µs