En Sıcak Konular

Yeni anayasa mecburiyet

1 Ekim 2012 15:13 tsi
Yeni anayasa mecburiyet TBMM Başkanı Çiçek, ''Yeni anayasa. bizim için mecburiyettir. Darbeleri soruşturan bir Meclis, darbe hukukuyla yoluna devam edemez'' dedi.

TBMM Genel Kurulu, 24. Dönem 3. Yasama Yılı'nın başlaması dolayısıyla konuşan Çiçek, yeni yasama yılının Türkiye ve millet için hayırlı olmasını, sağlıklı ve başarılarla dolu bir çalışma yılı geçirmelerini temenni etti.

''Çözmemiz gereken birçok sorunumuz var'' diyen Çiçek, birincisinin yeni bir anayasa olduğunu ifade etti. Çiçek, şöyle konuştu:
''Yeni anayasa, geçen dönem toplumsal talepti, şimdi geldiğimiz noktada bizim için mecburiyettir. Siyasetin itibarı için TBMM'nin çözümün adresi olduğunun ispatı için bunu başarmak zorundayız. Darbeleri soruşturan bir Meclis, darbe anayasası ve darbe hukukuyla yoluna devam edemez. Bu siyaset için ciddi bir noksanlıktır, izahı zor bir çelişkidir. Bundan bir an evvel kurtulmalıyız. İşi geciktiremeyiz, öteleyemeyiz. Geciktirirsek ve ötelersek, her gün daha büyük ölçüde anayasal sorunlarla uğraşmak zorunda kalırız. Aksi varit olursa yani yeni bir anayasa yapamazsak bu tarihi sorumluluğumuzdur, bu sorumluluğun altında kalırız.''

Siyasi etik komisyonu

TBMM Başkanı Çiçek, ikincisinin ise siyasi etik komisyonunun kurulması olduğu vurgulayarak, ''Ümit ve inanç olarak ifade ediyorum ki bu yasama yılında hiç olmazsa bu konularda uzlaşarak bir sonuç alırız. Unutmayalım ki halkın ifadesiyle hayır işler uzayınca şerre dönüşür'' dedi.

Çözülmeyen konular geri dönüyor

Çiçek, Siyasi Partiler Yasası, seçim mevzuatı, İçtüzük, dokunulmazlık, uzun tutukluluk, milletvekilliği statüsü gibi pek çok konunun yeniden ele alınması gerektiğini belirterek, ''Yasama-yargı ilişkileri, yargının çözmediği, yargının, yasama organının muradını yeterince dikkate almayıp getirip önümüze koyduğu her konu, siyasi sorun olarak bize geri dönüyor. Birlikte çözüm çalışmaları, bu ve benzeri konularda vakit geçirmeden başlatılmalı ve olumlu şekilde sonlandırılmalıdır'' diye konuştu.

AA



Bu haber 677 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,170 µs